Vähäkalorinen superherkku, jota kannattaa nyt ostaa kaupasta – suojaa myös sairauksilta
Veriappelsiini on superruokaa parhaimmillaan.
Mustikoilla, punakaalella ja veriappelsiinilla on yksi yhteinen tekijä, väriaine nimeltään antosyaniini. Ne eivät ole mitä tahansa väriaineita, vaan erittäin tehokkaita kehon puolustus- ja suojausmekanismeja.
Veriappelsiinin terveysvaikutuksista on kertonut American journal of Clinical Nutrition -lehti. Tutkimustulokset osoittavat, että antosyaniinien nauttiminen vähentää syöpään, sydänsairauksiin ja kakkostyypin diabetekseen sairastumisen vaaraa. Veriappelsiini on myös mitä mainioin vähäkalorinen välipala.
Tummanpunainen hedelmäliha toimii hyvin myös C-vitamiinin, kuidun ja kaliumin lähteenä.
Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen myös täältä.
Joulukuusta huhtikuuhun jatkuvan satokauden aikana veriappelsiineja kannattaa nauttia runsaasti. Huoneenlämmössä ne säilyvät muutaman päivän, ja jääkaapin hedelmälokerossa niitä voi säilyttää jopa viikon.
Veriappelsiini on helppo kuoria ja niissä on tuskin ollenkaan siemeniä. Kokonaisena nautittuna saat hedelmästä enemmän tehoja irti, mutta veriappelsiinin voi puristaa myös mehuksi.
Lähteet: BlackDoctor, Satokausikalenteri, Twitter
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia