Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vähäkalorinen superherkku, jota kannattaa nyt ostaa kaupasta – suojaa myös sairauksilta

Shutterstock
Julkaistu 19.01.2017 07:23

HANNA-LEENA HUHTALA

Veriappelsiini on superruokaa parhaimmillaan.

Mustikoilla, punakaalella ja veriappelsiinilla on yksi yhteinen tekijä, väriaine nimeltään antosyaniini. Ne eivät ole mitä tahansa väriaineita, vaan erittäin tehokkaita kehon puolustus- ja suojausmekanismeja. 

Veriappelsiinin terveysvaikutuksista on kertonut American journal of Clinical Nutrition -lehti. Tutkimustulokset osoittavat, että antosyaniinien nauttiminen vähentää syöpään, sydänsairauksiin ja kakkostyypin diabetekseen sairastumisen vaaraa. Veriappelsiini on myös mitä mainioin vähäkalorinen välipala. 

Tummanpunainen hedelmäliha toimii hyvin myös C-vitamiinin, kuidun ja kaliumin lähteenä.


Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen myös täältä.

Joulukuusta huhtikuuhun jatkuvan satokauden aikana veriappelsiineja kannattaa nauttia runsaasti. Huoneenlämmössä ne säilyvät muutaman päivän, ja jääkaapin hedelmälokerossa niitä voi säilyttää jopa viikon. 

Veriappelsiini on helppo kuoria ja niissä on tuskin ollenkaan siemeniä. Kokonaisena nautittuna saat hedelmästä enemmän tehoja irti, mutta veriappelsiinin voi puristaa myös mehuksi.

Lähteet: BlackDoctor, ,

Satokausikalenteri
Twitter

***

2:06Mihin kaikkeen appelsiinia voi käyttää?

Lisää aiheesta:

Ruokakaupoista löytyy nyt odotettu vitamiinipommi: "Varsinainen somehitti"Syötkö jo? Makea vitamiiniherkku kannattaa napata nyt ostoskoriinJos syöt vain yhtä kasvista, valitse tämä – lääkäri perustelee, miksiKasvanut valtavaksi hitiksi Suomessa: Tätä älyttömän hyvää terveyspommia saa taas kaupasta – syötkö sinäkin? Myynti moninkertaistunut Suomessa: Mahtava terveyspommi saapui kauppoihin – syötkö sinäkin?Nopeuta aineenvaihduntaa ja edistä rasvanpolttoa – "mausta" ruoat näillä raaka-aineilla
HedelmätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta

  • 31.7.08:28
    Takaisinvedot

    Ostitko tällaisen hedelmätuotteen pääkaupunkiseudun K-kaupasta? Ruokavirastolta varoitus

  • 24.6.17:28
    Ruoka

    Yllättävä yksityiskohta paljastaa kypsän ja hyvän vesimelonin ruokakaupassa