Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vähäkalorinen ja kuitupitoinen vitamiinipommi – kuuluuko tämä vihannes ruokavalioosi?

Ruusukaali maistuu esimerkiksi pekonin seurana.
Ruusukaali maistuu esimerkiksi pekonin seurana.Shutterstock
Julkaistu 09.04.2015 09:04
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Ruusukaalit ovat suomalaisille hieman tuntemattomampia lisukkeita, joita ei niiden terveellisyyden vuoksi tulisi suinkaan väheksyä.

Brysselinkaaleiksikin kutsutut ruusukaalit ovat kaalien miniatyyrejä, joita on saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa melko hyvin. Yllättäen nämä pikkuruiset ja vähäkaloriset kaalit sisältävät paljon kuitua – ja ovat muidenkin ominaisuuksiensa puolesta erityisen terveellistä herkkua.

VINKKI! Ruusukaalit ovat herkkiä etyleenille, jota muun muassa tomaatti tuottaa. Tästä syystä ruusukaaleja ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten tai hedelmien läheisyydessä. 

Kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja

Ruusukaali sisältää erityisen paljon kuitua – peräti eniten kaikkien eri kaalien joukossa. Ravintokuidut tekevät tunnetusti hyvää ruoansulatukselle ja voivat auttaa muun muassa suolistosairauksien ehkäisyssä.

Kuten muutkin kaalit, ruusukaali sisältää paljon erilaisia vitamiineja. Ruusukaaleissa on erityisen paljon C-, K- ja A-vitamiineja.

Ruusukaalit ovat erityisen terveellisiä myös sisältämiensä antioksidanttien ansiosta. Niiden on todettu myös vahvistavan immuunipuolustuksen toimintaa. 

KATSO RESEPTIT:
Ruusukaali-jauhelihapaistos
Ruusukaali-pekonilaatikko

Lähteet: gayot.com, satokausikalenteri.fi

Lisää aiheesta:

Tämä aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt ehdottomasti napata ostoskoriin – halpaa ja terveellistä!Jos syöt vain yhtä kasvista, valitse tämä – lääkäri perustelee, miksiVain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriinVähäkalorinen, halpa ja terveellinen – tämä aliarvostettu herkku sinunkin kannattaisi nyt napata ostoskoriinVain vähän kaloreita, halpaa ja terveellistä – tätä aliarvostettua herkkua kannattaisi nyt napata ostoskoriin!"Polttaa rasvaa ja parantaa krapulan" – yllättävä kuitupommi viedään nyt käsistä
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt