Vähäkalorinen ja kuitupitoinen vitamiinipommi – kuuluuko tämä vihannes ruokavalioosi?

shutterstock_162788168
Ruusukaali maistuu esimerkiksi pekonin seurana. Shutterstock

Ruusukaalit ovat suomalaisille hieman tuntemattomampia lisukkeita, joita ei niiden terveellisyyden vuoksi tulisi suinkaan väheksyä.

Brysselinkaaleiksikin kutsutut ruusukaalit ovat kaalien miniatyyrejä, joita on saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa melko hyvin. Yllättäen nämä pikkuruiset ja vähäkaloriset kaalit sisältävät paljon kuitua – ja ovat muidenkin ominaisuuksiensa puolesta erityisen terveellistä herkkua.

VINKKI! Ruusukaalit ovat herkkiä etyleenille, jota muun muassa tomaatti tuottaa. Tästä syystä ruusukaaleja ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten tai hedelmien läheisyydessä. 

Kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja

Ruusukaali sisältää erityisen paljon kuitua – peräti eniten kaikkien eri kaalien joukossa. Ravintokuidut tekevät tunnetusti hyvää ruoansulatukselle ja voivat auttaa muun muassa suolistosairauksien ehkäisyssä.

Kuten muutkin kaalit, ruusukaali sisältää paljon erilaisia vitamiineja. Ruusukaaleissa on erityisen paljon C-, K- ja A-vitamiineja.

Ruusukaalit ovat erityisen terveellisiä myös sisältämiensä antioksidanttien ansiosta. Niiden on todettu myös vahvistavan immuunipuolustuksen toimintaa. 

Lähteet: gayot.com, satokausikalenteri.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!