Asiantuntijat povaavat ravinnerikkaasta jakkihedelmästä tulevaisuuden hittiruokaa. Se on jo nyt kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti.
Monipuolinen ja ravinnepitoinen jakkihedelmä kasvattaa suosiotaan lihankorvikkeena.
Intiassa, Aasiassa, Karibialla ja Etelä-Amerikassa kasvava intianleipäpuu on satoisa kasvi, joka tuottaa suuria, peräti 4–45 kilogrammaa painavia jakkihedelmiä. Runsasenergisen ja C-vitamiinipitoisen hedelmän siemenet sisältävät runsaasti proteiinia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Lisäksi jakkihedelmässä on paljon kuitua. Asiantuntijat ovat jo vuosia ylistäneet jakkihedelmän hyötyjä:
– Jakkihedelmässä on niin paljon ravintoaineita ja energiaa, että sitä voisi luonnehtia ihmeeksi. Yksi hedelmä voi tarjota aterian koko perheelle, kertoi Bangaloren maataloustieteellisen yliopiston tutkija Shyamala Reddy The Guardianille vuonna 2017.
Nyt jakkihedelmää ylistetään jälleen. Uutistoimisto AP:n mukaan jakkihedelmän suosio on tällä hetkellä hurjassa kasvussa, kun ihmiset etsivät vaihtoehtoja lihalle.

