Vähäkalorinen herkku voi yllättäen parantaa seksielämää

Vesimeloni
Shutterstock

Sen lisäksi, että vesimeloni on raikas herkku, jota on Suomessa hyvin saatavilla, on se myös äärimmäisen terveellinen hedelmä – ja voi parantaa parantaa jopa seksielämää.

Vesimeloni on suomalaisille tuttu hedelmä, jota saa parhaaseen sesonkiaikaan myös halpaan hintaan. Lue yllättävät faktat vähäkalorisesta ja makeasta hedelmästä!

1. Elintärkeää C-vitamiinia

Flunssakauden jyllätessä vesimeloni voi yllättäen auttaa välttämään lenssun jopa kokonaan. Vesimiloni sisältää hurjasti terveellistä C-vitamiinia ja tuttu vitamiini vahvistaa immuunipuolustusta. C-vitamiinin on myös todettu auttavan haavojen paranemisessa.

2. Suojaa sairauksilta

Vesimeloni sisältää monen yllätykseksi hurjasti lykopeenia – jopa enemmän kuin tomaatti. Lykopeeni on antioksidantti, joka voi auttaa jopa selättämään syövän. Kannattaa pitää mielessä, että säilömällä vesimelonin huoneenlämmössä voi varmistaa sen, että mahdollisimman suuri osa hedelmän sisältämistä antioksidanteista säilyy.

3. Helpottaa lihaskipuja

Journal of Agriculture and Food Chemistryssä julkaistun tutkimuksen mukaan vesimeloni voi vähentää lihaskipuja. Tutkimukseen osallistuneista osa joi runsaasti vesimelonimehua ennen urheilua ja tämä vähensi lihaskipuja 24 tuntia liikuntasuoritusten jälkeen.

4. Tekee hyvää silmille

Vesimeloni sisältää hurjasti elimistössä A-vitamiiniksi muuttuvaa beetakaroteenia, joka on hyväksi etenkin silmien terveydelle. Vesimelonilla herkutteleminen voi A-vitamiinipitoisuutensa vuoksi suojata esimerkiksi silmänpohjan rappeumalta.

5. Nestettä keholle

Veden nauttiminen on elintärkeää keholle ja vesimelonilla herkutteleminen on helppo tapa varjella elimistön nestetasapainoa. Vesimelonista yli 90 prosenttia on vettä ja tästä syystä meloni on erittäin terveellinen herkku etenkin lämpiminä päivinä, jolloin riittävän nesteytyksen merkitys korostuu entisestään.

6. Vähentää rasvan kertymistä elimistöön

Vesimeloni sisältää sitrulliini-nimistä aminohappoa, jonka on todettu vähentävän rasvan kerääntymistä elimistöön.

7. Suojaa tulehduksilta

Erilaiset fenoliyhdisteet kuten karotenoidit ja flavonoidit suojaavat tulehduksilta ja vesimeloni sisältää näitä runsaasti. Kypsät vesimelonit sisältävät erityisen paljon hyödyllisiä fenoliyhdisteitä, joten melonien on hyvä antaa kypsyä rauhassa sekä siksi että ne maistuvat silloin paremmalle että terveyssyiden vuoksi.

8. Vähentää turvotusta

Luonnollisena diureettina vesimeloni voi auttaa vähentämään turvotusta. Tästä ominaisuudesta huolimatta vesimeloni ei kuitenkaan rasita tarpeettomasti munuaisia.

9. Tekee hyvää lihaksille

Vesimeloni sisältää paljon kaliumia ja on siksi hyväksi myös lihasten ja hermojen toiminnalle.

10. Parantaa seksielämää

Vesimelonin sisältämän sitrulliinin on Texas A&M:n yliopistossa todettu toimivan Viagran tavoin. Parhaimmillaan tämä terveellinen ja raikas herkku voi siis vaikuttaa positiivisesti myös seksielämään.

LUE MYÖS:

Lähde: Naturalon

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja