Vaellukselle kannattaa valmistautua ennakkoon hyvin, jotta matkalla ei tule hurjia yllätyksiä.
Urheileminen ja luonto ovat kovassa huudossa suomalaisten keskuudessa. Mikä onkaan ihanampaa kuin mennä luonnonrauhaan omien eväiden kanssa.
Matkaan pitkään säilyviä raaka-aineita
Vaellukselle kannattaa napata mukaansa sellaisia raaka-aineita, jotka säilyvät pitkään. Kaikki ruoat eivät nimittäin säily kovinkaan kauaa ilman jääkaappia tai kylmälaukkua. Onneksi usein matkan varrelta voi kalastaa esimerkiksi tuoretta kalaa, poimia sieniä tai täydentää annoksia muilla metsästä löytyvillä luonnonantimilla. Erityisesti pidemmälle matkalle kannattaa myös ottaa mukaan kotona kuivattamiaan raaka-aineita, kuten esimerkiksi kasviksia, jauhelihaa, hedelmiä ja kalaa. Mukaan voi myös napata esimerkiksi soijarouhetta.
Nuotion äärellä voi valmistaa sellaisia ruokia, joita tekisi muutoinkin esimerkiksi grillissä. Matkaan kannattaakin napata esimerkiksi kasviksia, hedelmiä ja kuivattuja raaka-aineita. Muista myös nauttia matkan varrella riittävästi nesteitä, jotta nestehukka ei yllätä.
Folioon käärityt kasvisnyytit ovat esimerkiksi helppo valmistaa, koska siihen vaadittavat ainesosat säilyvät hyvin ilman jääkaappiakin. Tarvitset vain esimerkiksi paprikaa, porkkanaa, sipulia, hieman öljyä ja mausteita. Voit myös valmistaa folioon käärittyjä perunoita nuotiossa. Matkaan kannattaa kuitenkin napata pienikokoisia perunoita, jotta niiden kypsyminen on nopeampaa.
Tarkasta ruokien ravintoarvot
Vaellukselle lähtijän kannattaa muistaa, että itse joutuu kantamaan tavaransa. Piritta Kantojärven kirjoittamassa Viiden tähden vaellus -kirjassa kerrotaankin, että erityishuomiota kannattaa kiinnittää ruoka-aineiden ravintoarvoihin. Tällöin tajuaa ottaa mukaansa kevyitä ja ravinteikkaita ruokia.
