Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaahtokarkit voi valmistaa myös itse – näin onnistut!

Vaahtokarkit ovat tunnetusti etenkin lasten herkkua.
Vaahtokarkit ovat tunnetusti etenkin lasten herkkua.SHUTTERSTOCK
Julkaistu 12.01.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että vaahtokarkkeja voi valmistaa myös itse? Emmi-Liia Sjöholmin vinkeillä syntyvät herkulliset mustikkavaahtokarkit.

Emmi-Liia Sjöholmin Koko perheen kattaus -kirjassa (Atena 2016) vinkataan, kuinka vaahtokarkkeja voi valmistaa itse. Ripauksella kärsivällisyyttä itsetehdyt vaahtokarkit valmistuvat neljässä tunnissa kotikeittiössä.

Mustikkavaahtokarkit

n. 20 vaahtokarkkia

2 liivatelehteä + vettä liotukseen
3 rkl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
3 rkl mustikkajauhetta
6 rkl vettä
5 dl sokeria
1,5 dl vaaleaa siirappia

Liota liivatelehdet kulhollisessa vettä. Yhdistä tomusokeri ja perunajauhot sekä yksi ruokalusikallinen mustikkajauhetta kipossa. Leikkaa suorakulmion vuoan pohjalle leivinpaperia. Ripottele sen päälle puolet tomusokeriseoksesta.

Rutstele pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Laita ne isoon, kuumuutta kestävään leivontakulhoon.

Mittaa sokeri, siirappi, vesi ja ruokalusikallinen mustikkajauhetta kattilaan. Älä sekoita. Pane kattila kuumalle liedelle. Seos alkaa kuplimaan nopeasti reunoilta. Kun seos on kuplinut puolisen minuuttia myöskattilan keskiosassa, nosta se pois liedeltä. Kaada kuumentunut sokeriseos hiljalleen liivatelehtien päälle kulhoon ja sekoita samalla sähkövatkaimella. Vatkaa seosta täydellä teholla seitsemän minuuttia. Seoksesta tulee vaaleanviolettia, kiinteää ja kiiltävää. Sekoita joukkoon vielä kevyesti nostellen viimeinen lusikallinen mustikkajauhetta. Vaahtoon tulee näin raitoja ja pyörteitä.


Kaada seos nopeasti vuokaan. Tasoita pinta veteen kastetun lusikan avulla sileäksi. Ripottele päälle loput tomusokeriseoksesta. Anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Nosta karkkilevy vuoasta ja leikkaa se veitsellä paloiksi.

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Lottaliisan muffinssitKoko Suomi leipoo: Lauran kanelichurrot & mokkadippiKoko Suomi leipoo: Tommin pieni raparperileivosTee itse vaahtokarkkeja – poimi resepti!Kokeile miljonäärin toffeepaloja: "Vievät kielen mennessään"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen10:41
    Ruoka

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"

  • Eilen08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • ti17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • ti14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja