Uutta tietoa KFC-pikaruokaketjun saapumisesta Suomeen

KFC Kentucky Fried Chicken
Kentucky Fried Chicken eli KFC rantautuu Suomeen näillä näkymin ensi keväänä. Shutterstock

Kentucky Fried Chicken eli KFC-pikaruokaketju ei ole löytänyt yhteistyökumppania Suomesta, joten ketjun rantautuminen maahan viivästyy. 

Friteerattuihin kanaruokiin erikoistunut Kentucky Fried Chicken- eli KFC-ketju hakee edelleen Suomen-toiminnoista vastaavaa yritystä. Alun perin ketjun piti avata ensimmäiset ravintolat Suomessa tänä kesänä, mutta todennäköisin ajankohta on ensi kevät.

– Alkuperäinen aikataulu oli hyvin optimistinen. KFC:n tulo Suomeen on erittäin mittava, joten neuvottelut yrittäjän löytämiseksi vaativat pitemmän ajan, toteaa Ketju.fi Yrittäjärekrytointipalvelujen toimitusjohtaja Mika Pamilo.

Ketju.fi etsii KFC:lle sopivaa franchise-yritystä, joka ottaisi Suomen-ravintolat vastuulleen.

KFC-ravintolat on tarkoitus antaa yhden franchise-toimijan hoidettavaksi. Ketjun omistava, New Yorkin pörssiin listattu YUM edellyttää yrittäjältä 20 vuoden sitoutumista ja riittävää kykyä rahoittaa organisaation rakentaminen, liikepaikkojen hankinta ja markkinointi.

– Käymme neuvotteluja muutamien yritysten kanssa. Valmiita saatamme olla tämän vuoden aikana, ja ensimmäiset ravintolat ovat todennäköisimmin auki ensi keväänä.

KFC:n tavoitteena avata Suomeen 30–50 ravintolaa

YUM omistaa myös Burger King ja Taco Bell -pikaruokaketjut. Ne ovat Suomessa Restelin vastuulla. Restelillä on rahaa investoida, sillä se on myynyt hotelliketjunsa Scandicille. Pamilo ei kommentoi, onko Restel mukana KFC-ketjun neuvotteluissa.

– Me neuvottelemme isojen toimijoiden kanssa. Nimiä en kommentoi.

KFC:n tavoitteena on avata Suomeen 30-50 ravintolaa.

Kentuckyn Louisvillessä 75 vuotta sitten perustetulla ketjulla on 21 000 ravintolaa yli 130 maassa. Se on yksi maailman suurimmista ravintolayrityksistä.

Ruotsiin KFC rantautui vuonna 2015.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!