Tänä kesänä tutut grilliruoat saavat rinnalleen lapsuudesta tutun herkun, leipäjuuston.
Videolla esitellään toinen perinneherkku, kainuulainen rönttönen.
Leipäjuusto on Pohjois-Suomesta lähtöisin oleva herkku, jota nautitaan perinteisesti lakkahillon kera. Pitkästä historiastaan huolimatta leipäjuusto on edelleen hyvin suosittua, ja alati kasvava lähiruokatrendi on nostanut tämän herkun suosion uuteen kukoistukseensa.
Nykyisin leipäjuustovalikoima ja samalla sen käyttö on monipuolistunut; juustoa nautitaan niin salaateissa, jälkiruokana kuin pääruoankin osana.
Vaikka tämä juusto tunnetaan lähes koko Suomessa, harva tietää, että tätä juustoa on helppo valmistaa myös kotona. Tänä kesänä leipäjuuston valmistaminen siirtyy kesäkeittiöön ja grilliin.
