Uusista perunoista erityisen maukkaita – kokeile uudenlaista kypsennystapaa

shutterstock_203401972
Shutterstock

Uudet perunat kypsyvät erityisen maukkaiksi, kun ne viimeistelee murskaamalla ja paistamalla niiden pintaan uunissa kauniin värin.

Keitätkö aina uudet perunat? Vaihtelun vuoksi kannattaa rohkeasti kokeille uusien perunoiden kypsentämiseen myös toisenlaista vaihtoehtoa.

The Guardian -sivuston reseptillä uudet perunat kypsyvät ensin kiehuvassa vedessä ja sen jälkeen uunissa. Tärkeä osa suolalla ja viinietikalla maustettujen murskattujen uusien perunoiden reseptiä on "murskaamisvaihe". Keittämisen jälkeen perunoiden rakennetta rikotaan pyyhettä apuna käyttäen ennen kuin ne laitetaan uuniin.

Suolalla ja viinietikalla maustetut murskatut uudet perunat

4 annosta

750 g uusia perunoita
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä
mustapippuria
2 rkl omenaviinietikkaa
1–2 tl sormisuolaa
2 rkl silputtua persiljaa

1. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Keitä perunoita suolatussa vedessä niin kauan, että veitsi uppoaa niihin. Kaada keitinvedet pois ja nosta perunat kattilassa vielä hetkeksi liedelle, jotta kaikki vesi haihtuu niiden joukosta. Kaada perunat uunipellille.

2. Ota avuksi astiapyyhe ja murskaa perunoita vähän, älä kuitenkaan riko niiden rakennetta kokonaan. Lisää murskattujen perunoiden päälle oliiviöljyä ja mausteet. Paista perunoita uunissa 20–25 minuuttia, tai kunnes perunat saavat pintaansa kauniin värin ja rapeutuvat.

3. Sekoita viinietikka perunoiden joukkoon. Kun kaikki viinietikka on imeytynyt, sirottele päälle sormisuola ja persilja.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.