Valkosipuli tekee ruoasta paljon maukkaampaa, mutta joskus sen pistävä haju jää vierailemaan suuhun liian pitkäksi aikaa. Tuore tutkimus paljastaa parhaimmat vaihtoehdot valkosipulihengityksestä eroon pääsemiseksi.
Valkosipuli aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen heti syönnin jälkeen, mutta valitettavasti haju ei kuitenkaan poistu yhtä nopeasti. Valkosipulin haju nimittäin tekeytyy elimistössä vielä kauan ruokailun jälkeenkin. Onneksi tuore tutkimus paljastaa, että muutamat raaka-aineet auttavat heittämään hyvästit inhottavalle valkosipulihengitykselle hyvinkin nopeasti.
Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa vapaaehtoiset söivät ensiksi raakaa valkosipulia. Tämän jälkeen aloitettiin testit, joiden avulla selvitettiin mitkä raaka-aineet pitivät valkosipulihengityksen loitolla. Parhaimmat testitulokset saatiin, kun tutkimuskohteet söivät raa’an omenan. Sitruunamehu, minttu, vihreä tee, parsakaali ja pinaatti toimivat myös tehokkaasti valkosipulihengitystä vastaan.
Valkosipulia sisältävän aterian kaverina kannattaa myös nauttia lasillinen maitoa, jotta paha hengenhaju pysyy poissa.
Liity Makuja.fi:n faniksi Facebookissa!
Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!
Facebook MAKUJA.FI FACEBOOKISSA
Lue myös: Ethän pilko valkosipulia näin? Menetät terveyshyödyt!
Lähde: Daily Mail