Uusi trendiruoka valtaa Suomen: ”Paljon makuja, joita emme ole saaneet maistaa”

mexicanfood
Uusi trendiruoka valmistuu myös kotimaisista raaka-aineista. Shutterstock

Unohda sushit ja falafelit, sillä nyt ovat muodissa latinolaiset maut. Suomen Top Chefiksi 2013 kruunattu kokki Kira Weckman kertoo miksi. 

Katuruoka ja ruokarekat ovat viimeistään nostaneet latinoruoan ihmisten tietoisuuteen.

Eteläamerikkalainen latinoruoka ei todellakaan tarkoita pelkästään tortilloja, vaan uskomattoman määrän erilaisia makuelämyksiä pitkään haudutetuista lihoista maukkaisiin jälkiruokiin.

"Ihmiset haluavat kokea jotain uutta"

Aivan yksiselitteistä latinoruoan määritteleminen ei ole, sillä Latinalaisen Amerikan maiden ruoat saattavat erota paljonkin toisistaan.

– Jokaisella maalla on paljon omia perinneruokia. On siis olemassa paljon kaikkia ruokia mitä emme ole vielä saaneet maistaa, Kira Weckman kertoo.

Juuri tämän ainutlaatuisen ruokaperinteen vuoksi Weckman uskookin latinomakujen nousseen niin suureen suosioon. Ihmiset haluavat kokea jotain uutta ja ainutlaatuista.

– Aasialaista ruokaa on Suomesta saanut jo pitkään, mutta latinoruokia vähemmän, Weckman toteaa.

Ehkä kuitenkin jo lähitulevaisuudessa latinolaisravintolat valtaavat Suomen ja pääsemme nauttimaan uusista ruokalajeista. 

Valmistuu helposti kotimaisista raaka-aineista

Eteläamerikkalainen ruoka ei tarkoita automaattisesti erikoisia raaka-aineita, vaan nämä ruoat valmistuvat hyvin myös suomalaisista tuotteista.

– Suomesta löytyy nykyisin paljonkin raaka-aineita latinoruoan toteuttamiseen, Weckman kertoo.

Vaikka moni voi mieltääkin kaukomaiden ruokien valmistuksen haastavaksi, näin ei kuitenkaan ole, ainakaan näiden ruokien kohdalla. Eteläamerikkalainen ruoka koostuu pitkälti meille tutuista raaka-aineista, kuten lihasta, viljasta, hedelmistä ja vihanneksista.

–  Aina ei tarvita erikoisia raaka-aineita, vaan ruokien idea voi piillä esimerkiksi valmistustavassa, Weckman toteaa. 

Jos eteen tulee outoja ainesosia, voi ne lähes aina korvata suomalaisella vaihtoehdolla. Korvaaminen onnistuu hyvin esimerkiksi mausteiden kohdalla. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja