Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi trendiruoka valtaa Suomen: ”Paljon makuja, joita emme ole saaneet maistaa”

Uusi trendiruoka valmistuu myös kotimaisista raaka-aineista.
Uusi trendiruoka valmistuu myös kotimaisista raaka-aineista.Shutterstock
Julkaistu 14.07.2015 12:33
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Unohda sushit ja falafelit, sillä nyt ovat muodissa latinolaiset maut. Suomen Top Chefiksi 2013 kruunattu kokki Kira Weckman kertoo miksi. 

Katuruoka ja ruokarekat ovat viimeistään nostaneet latinoruoan ihmisten tietoisuuteen.

Eteläamerikkalainen latinoruoka ei todellakaan tarkoita pelkästään tortilloja, vaan uskomattoman määrän erilaisia makuelämyksiä pitkään haudutetuista lihoista maukkaisiin jälkiruokiin.

"Ihmiset haluavat kokea jotain uutta"

Aivan yksiselitteistä latinoruoan määritteleminen ei ole, sillä Latinalaisen Amerikan maiden ruoat saattavat erota paljonkin toisistaan.

– Jokaisella maalla on paljon omia perinneruokia. On siis olemassa paljon kaikkia ruokia mitä emme ole vielä saaneet maistaa, Kira Weckman kertoo.

Juuri tämän ainutlaatuisen ruokaperinteen vuoksi Weckman uskookin latinomakujen nousseen niin suureen suosioon. Ihmiset haluavat kokea jotain uutta ja ainutlaatuista.

– Aasialaista ruokaa on Suomesta saanut jo pitkään, mutta latinoruokia vähemmän, Weckman toteaa.

Ehkä kuitenkin jo lähitulevaisuudessa latinolaisravintolat valtaavat Suomen ja pääsemme nauttimaan uusista ruokalajeista. 

Valmistuu helposti kotimaisista raaka-aineista

Eteläamerikkalainen ruoka ei tarkoita automaattisesti erikoisia raaka-aineita, vaan nämä ruoat valmistuvat hyvin myös suomalaisista tuotteista.

– Suomesta löytyy nykyisin paljonkin raaka-aineita latinoruoan toteuttamiseen, Weckman kertoo.

Vaikka moni voi mieltääkin kaukomaiden ruokien valmistuksen haastavaksi, näin ei kuitenkaan ole, ainakaan näiden ruokien kohdalla. Eteläamerikkalainen ruoka koostuu pitkälti meille tutuista raaka-aineista, kuten lihasta, viljasta, hedelmistä ja vihanneksista.

–  Aina ei tarvita erikoisia raaka-aineita, vaan ruokien idea voi piillä esimerkiksi valmistustavassa, Weckman toteaa. 

Jos eteen tulee outoja ainesosia, voi ne lähes aina korvata suomalaisella vaihtoehdolla. Korvaaminen onnistuu hyvin esimerkiksi mausteiden kohdalla. 

Lisää aiheesta:

Suomeen Argentiinasta muuttanut Erika avasi Helsinkiin ennennäkemättömän tehtaan – ruokakaupatkin kiinnostuivat ainutlaatuisesta juustoleivästä: "Helppo ruoka tykätä"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleMartat vinkkaavat loistavan ruoan, joka on suomalaiskodeissa jostain syystä unohdettu: "Edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"Puhtaus ja paikalliset erikoisuudet kiinnostavat – laivan buffet on turisteille eksoottinen ruokakeidasSuomalainen ravintoloitsija kannustaa: Kaksi asiaa, jotka suomalaisten tulisi omaksua japanilaisesta ruokakulttuurista Tämän hetken trendikkäimmän ruoan salaisuus piilee yksinkertaisuudessa: "Se on kuin taikuutta"
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos