Uusi superruokatrendi – söisitkö sinä luukeittoa?

luukeitto

Luukeitto kasvattaa suosiotaan. Onko uuden superruoaksi tituuleratun keiton ravintoarvot todella niin hyviä?

Näyttelijä Gwyneth Paltrow'n innostamana ympäri maailmaa ollaan innostuttu luukeitosta sen väitettyjen terveysvaikutusten vuoksi.

Ruoan kannattajien mukaan se on täynnä terveellisiä vitamiineja ja kivennäisaineita ja se voi auttaa myös pääsemään eroon rypyistä sekä helpottamaan ruoansulatusongelmia. Kuulostaa hyvältä, mutta ovatko väitteet totta?

Women's Health -sivuston haastattelema ravintoasiantuntija ja The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut Keri Gans ei ole aivan samoilla linjoilla.

– Liemeksi keitettäessä luista voi saada kalsiumia, D-vitamiinia sekä hieman kollageenia muiden ravintoaineiden ohelle. Mutta emme tiedä, kuinka paljon – eikä se tarkoita, että yhtäkkiä tämä olisi jokin superruoka, jota pitäisi juoda aamusta iltaan, Gans sanoo.

Miten luukeitto valmistetaan?

Gansin mukaan sen teko on helppoa: Laita luita kiehuvaan veteen, lisää vihanneksia, kuten palsternakkaa, persiljaa, selleriä ja porkkanoita, ja anna kiehua. Mitä pidempään keitto on liedellä, sitä tummempaa ja maukkaampaa liemestä tulee.

Valmistuneen liemen voi juoda, mutta sitä voi käyttää luovemminkin, kuten vihannesten ruskistamiseen.

– Se voi olla kiva lisä ruokavalioon, mutta se on oikeasti vain yksi osa sitä, Gans muistuttaa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja