Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi superruokatrendi – söisitkö sinä luukeittoa?

Julkaistu 08.12.2014 09:45

MTV LIFESTYLE

Luukeitto kasvattaa suosiotaan. Onko uuden superruoaksi tituuleratun keiton ravintoarvot todella niin hyviä?

Näyttelijä Gwyneth Paltrow'n innostamana ympäri maailmaa ollaan innostuttu luukeitosta sen väitettyjen terveysvaikutusten vuoksi.

Ruoan kannattajien mukaan se on täynnä terveellisiä vitamiineja ja kivennäisaineita ja se voi auttaa myös pääsemään eroon rypyistä sekä helpottamaan ruoansulatusongelmia. Kuulostaa hyvältä, mutta ovatko väitteet totta?

Women's Health -sivuston haastattelema ravintoasiantuntija ja The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut Keri Gans ei ole aivan samoilla linjoilla.

– Liemeksi keitettäessä luista voi saada kalsiumia, D-vitamiinia sekä hieman kollageenia muiden ravintoaineiden ohelle. Mutta emme tiedä, kuinka paljon – eikä se tarkoita, että yhtäkkiä tämä olisi jokin superruoka, jota pitäisi juoda aamusta iltaan, Gans sanoo.

Miten luukeitto valmistetaan?

Gansin mukaan sen teko on helppoa: Laita luita kiehuvaan veteen, lisää vihanneksia, kuten palsternakkaa, persiljaa, selleriä ja porkkanoita, ja anna kiehua. Mitä pidempään keitto on liedellä, sitä tummempaa ja maukkaampaa liemestä tulee.

Valmistuneen liemen voi juoda, mutta sitä voi käyttää luovemminkin, kuten vihannesten ruskistamiseen.

– Se voi olla kiva lisä ruokavalioon, mutta se on oikeasti vain yksi osa sitä, Gans muistuttaa.

LUE MYÖS: Kilot pois syömällä: 27 laihduttajan superruokaa

Lähde: Women's Health

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Lääkäri listaa: Kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenPitkäikäisyyden asiantuntija paljastaa aamupalavalintansa – eikä se ole kaurapuuroRavitsemusterapeutti ylistää elintarviketta, joka hänen keittiöstään löytyy aina: "Paljon kuitua ja proteiinia"Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Talvinen lohturuoka vähentää turvotusta ja auttaa laihtumaan – tästä syystä sinunkin kannattaisi kokeilla "soppailua"Asiantuntijan hypetetty ruokavinkki herättää kysymyksiä – korvaisitko sinä leivän tällä kasviksella?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri