Uusi ruokatrendi: Tämä härski herkkuko korvaa hanhenmaksan?

tonnikala, pihvi
Tonnikalaa on totuttu nauttimaan yleensä esimerkiksi säilykkeenä tai pihvin muodossa. Shutterstock

Filippiineillä hanhenmaksa on korvattu hieman erikoisemmalla herkulla.

Hanhenmaksa on yksi kiistellyimmistä ruoista maailmalla. Vaikka sitä pidetään hienostuneena ruokana, sen kasvatusmenetelmät herättävät närää. Esimerkiksi Suomessa hanhenmaksan kasvattaminen pakkoruokkimalla on kielletty. 

Täysin uusi keksintö maidin syöminen ei ole. Japanilaisten perinteisen shirako-niminen herkku valmistetaan nimittäin turskan maidista.

Vuosittain järjestettävässä, Madrid Fusion Manila -nimisessä, kansainvälistä keittiötä esittelevässä tapahtumassa, media ja ruoka-asiantuntijat huomasivat epätavallisen trendin filippiiniläisessä keittiössä: kalan siemennesteestä eli maidista on tullut uusi hanhenmaksa. CNN:n mukaan maidin, erityisesti tonnikalan maidin, koostumus ja maku vastaavat nimittäin aivan hanhenmaksaa. Maiti on kuitenkin edullisempaa.

Kokki Margarita Forés, jonka valmistaman ja tapahtumassa esittelemän aterian keskiössä tonnikalan maiti oli, vakuuttaa, että maiti on ihan tavallinen ruokalaji. Forésin mukaan Filippiineillä mitään osaa eläimistä ei heitetä hukkaan. Kokki todisti väitteensä esittelemällä maitiruoan jälkeen aterian, johon kuului pihvin lisäksi sian utareita.

Lähde: Daily Meal

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.