Uusi ruokatrendi: Tämä härski herkkuko korvaa hanhenmaksan?
Filippiineillä hanhenmaksa on korvattu hieman erikoisemmalla herkulla.
Hanhenmaksa on yksi kiistellyimmistä ruoista maailmalla. Vaikka sitä pidetään hienostuneena ruokana, sen kasvatusmenetelmät herättävät närää. Esimerkiksi Suomessa hanhenmaksan kasvattaminen pakkoruokkimalla on kielletty.
Täysin uusi keksintö maidin syöminen ei ole. Japanilaisten perinteisen shirako-niminen herkku valmistetaan nimittäin turskan maidista.
Vuosittain järjestettävässä, Madrid Fusion Manila -nimisessä, kansainvälistä keittiötä esittelevässä tapahtumassa, media ja ruoka-asiantuntijat huomasivat epätavallisen trendin filippiiniläisessä keittiössä: kalan siemennesteestä eli maidista on tullut uusi hanhenmaksa. CNN:n mukaan maidin, erityisesti tonnikalan maidin, koostumus ja maku vastaavat nimittäin aivan hanhenmaksaa. Maiti on kuitenkin edullisempaa.
Kokki Margarita Forés, jonka valmistaman ja tapahtumassa esittelemän aterian keskiössä tonnikalan maiti oli, vakuuttaa, että maiti on ihan tavallinen ruokalaji. Forésin mukaan Filippiineillä mitään osaa eläimistä ei heitetä hukkaan. Kokki todisti väitteensä esittelemällä maitiruoan jälkeen aterian, johon kuului pihvin lisäksi sian utareita.
Lähde: Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti