Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi munahitti villitsee: Nerokas tapa valmistaa kananmunat

Graavatut keltuaiset sopivat lisukkeeksi raastettuna tai pilkottuna.
Graavatut keltuaiset sopivat lisukkeeksi raastettuna tai pilkottuna.Shutterstock
Julkaistu 12.06.2017 12:26

MTV LIFESTYLE

Oletko sinä jo kuullut graavatuista keltuaisista? Kyllä! Kananmuniakin voi graavata ja lopputuloksena saat herkullisen lisukkeen.

Kananmuna on tällä hetkellä suorastaan trendiruokaa Suomessa. Kotioloissa siitä syntyvät perinteiset munakkaat, keitetyt kananmunat, erilaiset suolaiset piiraat sekä makeat leivonnaiset. Mutta oletko koskaan kuullut, että kananmunaa voi myös graavata? Erityisesti suomalaisissa huippuravintoloissa törmää nyt annoksiin, jotka on viimeistelty graavatulla keltuaisella: kananmunan keltuaista on raastettu esimerkiksi lihaisien tartar-pihvien päälle. Sokeri-suolatut keltuaiset sopivat raastettuna tai pilkottuna esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai pastoihin.

Näin keltuaiset graavataan

Kananmunan keltuaiset asetellaan ehjinä sokeri-suolapedille graavaantumaan – suolaa tulisi olla noin kaksi kolmasosaa ja sokeria yksi kolmasosa koko määrästä. Keltuaisten pinnalle ripotellaan vielä varovasti kerros sokeri- ja suolaseosta niin, että ne peittyvät. Astia peitetään kelmulla ja keltuaiset laitetaan jääkaappiin graavaantumaan vähintään kahdeksi vuorokaudeksi. Lopuksi keltuaiset otetaan varovasti suola-sokeripedistä pois ja putsataan esimerkiksi pullasudilla. Tämän jälkeen keltuaisia voi raastaa tai pilkkoa siivuiksi erilaisiin ruokiin!

Lähde: Bon Appetit

Lisää aiheesta:

Todella nokkela piirakka! Pohjassa ei lainkaan rasvaa tai jauhojaPohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!Yllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisestaKiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Proteiinipitoinen aamiaisherkku syntyy nopeasti ja helposti – pitää nälän loitolla pitkään!Kananmunat pakastimeen! Näin pidennät munien käyttöikää
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?