Uusi munahitti villitsee: Nerokas tapa valmistaa kananmunat

graaavatut keltuaiset
Graavatut keltuaiset sopivat lisukkeeksi raastettuna tai pilkottuna. Shutterstock

Oletko sinä jo kuullut graavatuista keltuaisista? Kyllä! Kananmuniakin voi graavata ja lopputuloksena saat herkullisen lisukkeen.

Kananmuna on tällä hetkellä suorastaan trendiruokaa Suomessa. Kotioloissa siitä syntyvät perinteiset munakkaat, keitetyt kananmunat, erilaiset suolaiset piiraat sekä makeat leivonnaiset. Mutta oletko koskaan kuullut, että kananmunaa voi myös graavata? Erityisesti suomalaisissa huippuravintoloissa törmää nyt annoksiin, jotka on viimeistelty graavatulla keltuaisella: kananmunan keltuaista on raastettu esimerkiksi lihaisien tartar-pihvien päälle. Sokeri-suolatut keltuaiset sopivat raastettuna tai pilkottuna esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai pastoihin.

Näin keltuaiset graavataan

Kananmunan keltuaiset asetellaan ehjinä sokeri-suolapedille graavaantumaan – suolaa tulisi olla noin kaksi kolmasosaa ja sokeria yksi kolmasosa koko määrästä. Keltuaisten pinnalle ripotellaan vielä varovasti kerros sokeri- ja suolaseosta niin, että ne peittyvät. Astia peitetään kelmulla ja keltuaiset laitetaan jääkaappiin graavaantumaan vähintään kahdeksi vuorokaudeksi. Lopuksi keltuaiset otetaan varovasti suola-sokeripedistä pois ja putsataan esimerkiksi pullasudilla. Tämän jälkeen keltuaisia voi raastaa tai pilkkoa siivuiksi erilaisiin ruokiin!

Lähde: Bon Appetit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!