Uusi hampurilaisketju Suomeen! Tänne avautuu ensimmäinen ravintola

JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden 2:36 JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden
KATSO MYÖS VIDEO: JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden.

Ruotsissa ilmiöksi noussut hampurilaisketju Bastard Burgers on avaamassa ensimmäisen ravintolansa Suomeen. 

Ruotsissa huippusuosittu ja hampurilaisfanien ylistämä Bastard Burgers on avaamassa ensimmäisen ravintolansa Suomeen. Parhaillaan Burger Lovers -hampurilaisfestivaaleilla Helsingin Rautatientorilla vieraileva ruotsalaisketju tunnetaan smash burgereistaan.

Ruotsalaisketju laajentunut vauhdilla

Ketjun pääkokkina työskentelevä, suomalaistaustainen Jonas Ylinenjärvi kertoi keskiviikkona järjestetyssä Burger Lovers -festivaalien lehdistötilaisuudessa ensimmäisen ravintolan Suomessa avautuvan lokakuussa.

– Avasimme ensimmäisen ravintolamme Ruotsin Luleåssa vuonna 2016. Silloin meillä oli suunnitelmana avata viisi ravintolaa seuraavan viiden vuoden aikana. Nyt meillä on kuitenkin jo 67 ravintolaa Ruotsissa, kaksi Norjassa ja avaamme tänä vuonna myös ravintolan New Yorkin Manhattanille, Ylinenjärvi toteaa ja jatkaa vielä:

– Etsimme sopivia tiloja pitkään myös Suomesta ja lopulta löysimme sopivat osoitteesta Mikonkatu 6. Avaamme tänä syksynä.

Pääkokki kehuu suomalaista burgerikulttuuria: "Se on todella hyvä"

Bastard Burgers keskittyy pelkästään smash burgereihin. Kaikki menun burgerit ovat Ylinenjärven mukaan saatavilla myös vegaanisina versioina. Pääkokki kuvailee burgereita klassisen jenkkityylisiksi, mutta pohjoismaisella tatsilla.

Uusia burgeriravintoloita ja -ketjuja on viime vuosien aikana avattu Suomessa melkoista tahtia, mutta Ylinenjärvi uskoo tilaa olevan myös ruotsalaisketjulle. Ylinenjärvi kehuu suomalaista burgerikulttuuria.

– Mielestäni se on todella hyvä. Olen käynyt täällä pari kertaa aiemmin. Olen maistanut täällä burgereita ja huomannut, että täällä tehdään jo smash burgereita. Monella ravintolalla on smash burgereita listoillaan.

Bastard Burgersin tavoitteena on laajentua maailmanlaajuiseksi ketjuksi. Yritys rektytoi parhaillaan henkilökuntaa syksyllä avautuvaan Suomen ravintolaansa. Kokonaisen uuden tiimin rekrytoiminen henkilökuntapulasta kärsivällä ravintola-alalla ei ole helppoa.

– On haastavaa löytää työntekijöitä. Meidän täytyy tuoda brändiämme esiin, että ihmiset tietävät, ketä me olemme ja mitä teemme, hampurilaisketjusta todetaan.

Katso myös video: Näin teet täydellisia smash burgereita

Näin teet täydellisiä smash-burgereita – Burger Lovers -terassi avautui Rautatientorilla 3:03
Smash burgereita on helppo tehdä myös kotona! Videolla tunnelmia vuoden 2021 Burger Lovers -festivaaleista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!