Uusi aamupalahitti takaa, ettei nälkä yllätä ennen lounasta – voit valmistaa jo päiviä etukäteen
Purkkiin koottava ja mukaan helposti otettava aamupala on tämän hetken trendikkäintä syötävää.
Videolta löydät myös toisen vinkin kiireisiä aamuja varten.
Viime vuosina yhä useampi ruoka on totuttu tarjoilemaan purkissa. Muutama vuosi sitten kohistiin edellisiltana purkkiin tekeytymään laitettavasta tuorepuurosta, vuoden alussa kerroimme puolestaan talven parhaimmasta purkkisalaatista.
Tämän hetken uusin juttu on puolestaan suolainen aamupalapurkki, johon kootaan mieluisia aamupala-aineksia yhteen käteväksi, helposti mukaan otettavaksi kokonaisuudeksi. Tässä reseptissä munakokkelin kanssa purkkiin pakataan fetajuustoa ja kasviksia, mutta voit halutessasi koostaa purkit juuri sinulle mieluisista raaka-aineista.
Pienellä vaivalla saat monipuolisen ja runsaan aamupalan mukaasi niitä hetkiä varten, kun pelkkä jogurtti ei riitä. Tämä annos sopii erinomaisesti myös lounaaksi.
Yksi annos sisältää keskimäärin 370 kilokaloria. Proteiinia annoksessa on 18 grammaa ja hiilihydraatteja 26 grammaa.
Suolainen aamiaispurkki (kahdelle hengelle)
oliiviöljyä paistamiseen
1 avokado
reilu desi kirsikkatomaatteja
2,5 dl keitettyjä perunoita
4 kananmunaa
1 ¾ dl salsaa
5 dl vihreitä lehtivihanneksia (pinaattia, rucolaa, lehtikaalia)
120 ml fetajuustoa
suolaa ja pippuria
Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulla kuutioidut perunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista, kunnes perunat ovat ruskistuneet ja siirrä kulhoon. Riko munat kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Paista pannulla öljyssä kokkeliksi ja siirrä valmis kokkeli toiseen astiaan.
Kokoa ainesosat kahteen purkkiin. Lisää purkkeihin haluamassasi järjestyksessä salsa, munakokkeli, juusto, perunat, avokado, tomaatit ja vihannekset. Sulje purkit ja laita jääkaappiin odottamaan. Annokset säilyvät tarvittaessa jääkaapissa jopa neljä päivää.
Lähde: MyFitnessPal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut