Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa gratinoitu parmesaanikana

Julkaistu 17.09.2017 18:08

Olen tehnyt parmesaanikanaa monella tavalla ja jälleen pompsahti eteen täysin uusi formaatti, jota oli pakko heti kokeilla. Tekniikka oli niin täysin erilaista muihin verrattuna. Mainio siitä tulikin.

Tässä versiossa koko ruokalaji säilyy tavallaan paketissa. Soosi kuorruttaa ohueksi nuijitun broilerifileen ja juusto gratinoidaan pitämään setti kasassa ja mehevänä. Erittäin hauska ja helpohko ruoka, josta pitävät kaikki.

Tiivistettynä tässä broilerifilee paneroidaan, fritataan, laitetaan päälle marinara-kastike sekä parmesaani ja gratinoidaan grillivastusten alla. Mikä parasta, tämän voi tehdä gratinointia vaille valmiiksi hivenen etukäteen. Marinara-kastikkeen jopa muutaman päivän etuajassa.

PS. Tsekkaa myös muut parmesaanikanareseptit!

Uunissa gratinoitu parmesaanikana
4 hlölle
4 luutonta broilerifileetä
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa
5-7 dl korppujauhoja
7 dl kasviöljyä, esim. rypsi
100 g parmesaania raastettuna

OHJE: Tee ensin marinara-kastike (ohje alla).
Ota broilerifileet leikkuulaudalle ja ”perhosta” ne eli halkaise melkein loppuun asti paksuussuunnassa ja levitä isoksi leikkeeksi. Laita päälle kelmua ja nuiji fileet tasaisen ohueksi.

Levitä yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, vatkaa toiselle kevyesti pari kananmunaa ja levitä kolmannelle korppujauhoja. Pyöräytä broilerifileet kevyesti vehnäjauhoissa, upota kauttaaltaan kananmunaan ja pyöräytä vielä kauttaaltaan korppujauhoissa.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai syväreunaisessa paistinpannussa. Öljyn tulee olla kuumaa, mieluiten 190-asteista, joten ole varovainen, ettei sen lämpötila nouse yli 200 asteen, jolloin on vaarassa syttyminen. Frittaa fileet yksitellen kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin (n. 1 min per puoli) ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Muista, että kana kypsyy vielä gratinoidessa.

Laita uunin grillivastukset päälle. Lämmitä marinara-kastike. Laita fileet uunipellille. Levitä soosia fileiden päälle niin reilusti kuin mahdollista, mutta että se vielä pysyy filee päällä. Ripottele pinnalle kauttaaltaan parmesaaniraastetta. Laita pelti uunivastusten alle ja paahda pari minuuttia tai kunnes juusto kuplii kunnolla. Ota uunista ja tarjoile välittömästi.

Marinara-kastike
1 tlk mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa/kokonaisia tomaatteja
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

OHJE: Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Surauta sauvasekoittimella sileämmäksi. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleJamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Punaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteenMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Maukkaan raikas kanakebabPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen kera
parmesankanaparmesaanikanabroilerireseptiparmesaanimarinara

Tuoreimmat aiheesta

parmesankana
  • 08.10.201719:24
    lihapulla

    Lihapullat osa 21 - Parmesaanikanapullat

  • 16.07.201720:28
    kana

    Grillattu parmesaanikana

  • 15.09.201618:58
    broileri

    Pollo alla Parmigiana - parmesaanikana

  • 19.01.201421:12
    broileri

    Parmesaanikana - italialainen klassikko

  • 02.04.201206:58
    omat suosikit

    Omat suosikit: Parmesankana