0:45

Uuniperunat lautaselle minuuteissa? Tällä superhelpolla kikalla onnistut!

Kun nälkä kalvaa ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, mikrossa valmistuvat perunat pelastavat päiväsi. Näiden perunoiden valmistus ei vie viittä minuuttia kauempaa! 

Videon vinkillä kuorit perunat entistäkin nopeammin. 

Uuniperunat ovat herkullista ja terveellistä ruokaa, mutta läheskään aina niiden kypsentämiseen ei ole aikaa. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä pitkän uunikypsennyksen sijaan voit valmistaa perunat myös mikroaaltouunissa. 

Nämä mikrossa supernopeasti valmistuvat perunat maistuvat hyviltä sellaisenaan mausteiden ja voinokareen kera, mutta mikään ei myöskään estä sinua valmistamasta perunoille täytteitä jääkaappisi aineksista. Tämän helpompaa ja nopeampaa illallista on vaikea keksiä!

Tärkeä työvaihe takaa hyvän lopputuloksen

Kaikki lajikkeet käyvät mikrossa valmistuvien perunoiden valmistukseen, mutta kannattaa tiedostaa, että mitä isompi peruna, sitä kauemmin se kestää kypsyä. 

Jos valmistat useamman perunan kerrallaan, kannattaa valita mahdollisimman saman kokoisia perunoita.

Ennen mikroon laittoa pistele perunoihin haarukalla reikiä, joiden kautta höyry pääsee perunoista pois. Jos unohdat tämän työvaiheen, mikrossasi saattaa odottaa sotkuinen yllätys.

Uuniperunat mikrossa

1–4 perunaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne huolellisesti. Pistele perunat ympäriinsä haarukalla. Sivele perunat oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Aseta perunat mikronkestävään vuokaan ja kypsennä täydellä teholla noin kolmesta viiteen minuuttia perunoiden lajikkeesta ja koosta riippuen. Jos kypsennät vain yhden perunan kerrallaan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi. 

Käännä perunat ympäri haarukoita apuna käyttäen. Jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista kypsyys. Perunat ovat valmiita, kun pystyt viiltämään veitsellä perunoiden pintaan viillot helposti. Anna perunoiden jäähtyä hetki ja tarjoile. Kypsät perunat säilyvät jääkaapissa noin neljän päivän ajan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja