Suomalaiskokki muistuttaa: Oikea tapa keittää uudet perunat – yksi muistisääntö kaikkein tärkein

perunat
Shutterstock

Pitkän uran tehnyt kokki Antti Vahtera opastaa videolla, kuinka keität uusista perunoista joka kerta täydellisiä. 

Television ruokaohjelmista tuttu kokki Antti Vahtera muistuttaa, että yksi tärkeimmistä seikoista uusien perunoiden valmistuksessa on suola. Jos suolaa on liikaa tai liian vähän, voi kesän paras makunautinto mennä pilalle.

– Varhaisperunoita keitettäessä tärkeintä on, että yhdelle litralle vettä laitetaan ruokalusikallinen suolaa. Jos haluaa olla oikein tarkka, niin voi mitata vaa'alla 20 grammaa, Vahtera opastaa videolla.

Millä niksillä uudet perunat pystyy kuorimaan supernopeasti? Kannattaako perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Mitä muuta varhaisperunoiden valmistamisessa tulee ottaa huomioon? Katso videolta Antti Vahteran vinkit.

Video: Bazar Kustannus

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 23.6.2017.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!