Kaipaatko vaihtelua perunoille ja perinteisille uunijuureksille? Kokeile rohkeasti erilaisia vihanneksia ja uusia mausteita. Näillä vinkeillä onnistut varmasti!
Uunijuurekset maistuvat talviruokien lisukkeena. Perinteisten porkkanoiden ja lanttujen sijaan kannattaa kokeilla välillä jotain uutta. Shape.com listasi jännittäviä makuyhdistelmiä, joilla saat helposti vaihtelua vihanneksiisi.
Kaikkiin alla oleviin resepteihin sopii loppusilaukseksi oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
Myskikurpitsa + hunaja + salvia + rosmariini
Myskikurpitsa on parhaimmillaan paahdettuna. Uunissa pehmeäksi paahdettua kurpitsaa voi syödä sellaisenaan tai lisätä sitä muihin ruokiin kuten salaattiin, patoihin tai risottoon. Paahdetusta myskikurpitsasta loihdit helposti myös pehmeän sosekeiton.
Kovaa kurpitsaa on helpompi leikata, kun se on pehmentynyt uunissa. Kurpitsan voi siis paahtaa suurempina lohkoina ja pilkkoa pienemmäksi paahtamisen jälkeen.
Paahda maustettuja kurpitsalohkoja 200–asteisessa uunissa 30–45 minuuttia.
Ruusukaali + salottisipuli + balsamietikka + pekoni (tai pancetta)
Pekoni ja ruusukaali ovat kuin luodut toisilleen. Jos onnistut löytämään italialaista pancettaa, kokeile vaihteeksi myös sitä.
Paista pekoni tai pancetta ensin pannulla kypsäksi. Sekoita pekonipalat, ruusukaalit ja mausteet ja paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Bataatti + voi + siirappi + timjami + cayenne
Nämä paahdetut bataatit ovat mitä parhainta lohturuokaa. Makeat bataatit saavat lisäpotkua cayennesta.
Paahda maustettuja bataattilohkoja (tai -kuutioita) 25–30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Porkkana + hunaja + siirappi + persilja + timjami
Jos rakastat makeaa, et voi vastustaa näitä hunajaisia porkkanoita. Porkkanat makeutuvat uunissa jo luonnostaan, mutta hunajalla ja siirapilla saat lisämakeutta niin, että lopputulos muistuttaa melkein jälkiruokaa.
Paahda maustettuja porkkanapaloja 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Parsakaali + seesamiöljy + sriracha chilikastike + soijakastike + ruokosokeri + valkosipuli
Jos sinulla on traumoja ylikypsäksi keitetystä parsakaalista, kokeile tätä! Tällä suolaisen, makean ja tulisen yhdistelmällä saat parsakaaliin aasialaisia vivahteita. Rapsakkaan lopputulokseen ei voi olla ihastumatta.
Paahda maustettuja parsakaalipaloja 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Punajuuri + punaviinietikka + hunaja + appelsiinimehu + timjami
Punajuuri on monipuolisempi vihannes kuin rosolli antaa ymmärtää. Hunaja ja appelsiini tuovat tästä klassikkovihanneksesta aivan uusia puolia esiin. Jos vierastat punajuuresta irtoavaa väriä, kokeile vaihteeksi keltajuurta.
Paahda maustettuja punajuuripaloja 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Peruna + voi + dijon sinappi + sipuli + sitruuna
Sinapilla ja sitruunalla marinoidut sipuliperunat maistuvat pitkäksi venähtäneen illan jälkeen. Voit käyttää sekä rosamundaperunoita että tavallisia yleisperunalajikkeita.
Paista maustettuja peruna- ja sipulilohkoja 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Lähde: Shape.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!