Uunijuurekset uudella tapaa – nappaa mahtavat makuparit ja tuunausvinkit

uunijuurekset
Uusilla makupareilla saat vaihtelua uunijuureksiin.

Kaipaatko vaihtelua perunoille ja perinteisille uunijuureksille? Kokeile rohkeasti erilaisia vihanneksia ja uusia mausteita. Näillä vinkeillä onnistut varmasti!

Uunijuurekset maistuvat talviruokien lisukkeena. Perinteisten porkkanoiden ja lanttujen sijaan kannattaa kokeilla välillä jotain uutta. Shape.com listasi jännittäviä makuyhdistelmiä, joilla saat helposti vaihtelua vihanneksiisi.

Kaikkiin alla oleviin resepteihin sopii loppusilaukseksi oliiviöljy, suola ja mustapippuri.

Myskikurpitsa + hunaja + salvia + rosmariini

Myskikurpitsa on parhaimmillaan paahdettuna. Uunissa pehmeäksi paahdettua kurpitsaa voi syödä sellaisenaan tai lisätä sitä muihin ruokiin kuten salaattiin, patoihin tai risottoon. Paahdetusta myskikurpitsasta loihdit helposti myös pehmeän sosekeiton.

Kovaa kurpitsaa on helpompi leikata, kun se on pehmentynyt uunissa. Kurpitsan voi siis paahtaa suurempina lohkoina ja pilkkoa pienemmäksi paahtamisen jälkeen.

Paahda maustettuja kurpitsalohkoja 200–asteisessa uunissa 30–45 minuuttia.

Ruusukaali + salottisipuli + balsamietikka + pekoni (tai pancetta)

Pekoni ja ruusukaali ovat kuin luodut toisilleen. Jos onnistut löytämään italialaista pancettaa, kokeile vaihteeksi myös sitä.

Paista pekoni tai pancetta ensin pannulla kypsäksi. Sekoita pekonipalat, ruusukaalit ja mausteet ja paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Bataatti + voi + siirappi + timjami + cayenne

Nämä paahdetut bataatit ovat mitä parhainta lohturuokaa. Makeat bataatit saavat lisäpotkua cayennesta.

Paahda maustettuja bataattilohkoja (tai -kuutioita) 25–30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Porkkana + hunaja + siirappi + persilja + timjami

Jos rakastat makeaa, et voi vastustaa näitä hunajaisia porkkanoita. Porkkanat makeutuvat uunissa jo luonnostaan, mutta hunajalla ja siirapilla saat lisämakeutta niin, että lopputulos muistuttaa melkein jälkiruokaa.

Paahda maustettuja porkkanapaloja 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Parsakaali + seesamiöljy + sriracha chilikastike + soijakastike + ruokosokeri + valkosipuli

Jos sinulla on traumoja ylikypsäksi keitetystä parsakaalista, kokeile tätä! Tällä suolaisen, makean ja tulisen yhdistelmällä saat parsakaaliin aasialaisia vivahteita. Rapsakkaan lopputulokseen ei voi olla ihastumatta.

Paahda maustettuja parsakaalipaloja 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Punajuuri + punaviinietikka + hunaja + appelsiinimehu + timjami

Punajuuri on monipuolisempi vihannes kuin rosolli antaa ymmärtää. Hunaja ja appelsiini tuovat tästä klassikkovihanneksesta aivan uusia puolia esiin. Jos vierastat punajuuresta irtoavaa väriä, kokeile vaihteeksi keltajuurta.

Paahda maustettuja punajuuripaloja 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Peruna + voi + dijon sinappi + sipuli + sitruuna

Sinapilla ja sitruunalla marinoidut sipuliperunat maistuvat pitkäksi venähtäneen illan jälkeen. Voit käyttää sekä rosamundaperunoita että tavallisia yleisperunalajikkeita.

Paista maustettuja peruna- ja sipulilohkoja 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Lähde: Shape.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.