Uudenlainen tapa keittää riisipuuro – tätä on pakko kokeilla!
Oletko tullut ajatelleeksi, että joulupuuron voi keittää perinteisen maidon sijaan myös kookosmaitoon?
Olga Temonen suosittelee tuoreessa Olgan joulu -kirjassaan(Tammi) kokeilemaan riisipuuron keittämistä aivan uudella tavalla. Temosen perheessä maito korvataan tätä nykyä kookosmaidolla, josta klassikkopuuroon saadaan aivan uudenlainen makuvivahde.
– Tämä vegaaninen joulupuuro tuo jouluaamuun pientä itämaista vivahdetta. Kun joulupäivän aamuna keittää ison kattilallisen tätä ihanaa puuroa, sitä voi syödä vähitellen iltaan saakka. Jostain syystä tämä puuro on jopa parempaa kylmänä, Temonen kirjoittaa teoksessaan.
Joulupuuro kookosmaitoon
kuudelle
12 dl vettä
4 dl puuroriisiä
8 dl kookosmaitoa (kaksi tölkkiä)
1 tl suolaa
Tarjoiluun:
voita tai kanelia ja sokeria
Keitä 6 dl vettä. Lisää riisit ja keitä hiljalleen kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää vähitellen mukaan kookosmaito ja loput vedestä.
Hauduta hiljalleen kannen alla kypsäksi reilun tunnin ajan. Mausta valmis puuro suolalla. Tarjoa voisilmän tai kanelin ja sokerin kanssa.
Lähde: Olga Temonen: Olgan joulu (Tammi)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan