Uudenlainen tapa keittää riisipuuro – tätä on pakko kokeilla!

Shutterstock

Oletko tullut ajatelleeksi, että joulupuuron voi keittää perinteisen maidon sijaan myös kookosmaitoon?

Olga Temonen suosittelee tuoreessa Olgan joulu -kirjassaan(Tammi) kokeilemaan riisipuuron keittämistä aivan uudella tavalla. Temosen perheessä maito korvataan tätä nykyä kookosmaidolla, josta klassikkopuuroon saadaan aivan uudenlainen makuvivahde. 

– Tämä vegaaninen joulupuuro tuo jouluaamuun pientä itämaista vivahdetta. Kun joulupäivän aamuna keittää ison kattilallisen tätä ihanaa puuroa, sitä voi syödä vähitellen iltaan saakka. Jostain syystä tämä puuro on jopa parempaa kylmänä, Temonen kirjoittaa teoksessaan.

Joulupuuro kookosmaitoon

kuudelle
12 dl vettä
4 dl puuroriisiä
8 dl kookosmaitoa (kaksi tölkkiä)
1 tl suolaa

Tarjoiluun:
voita tai kanelia ja sokeria

Keitä 6 dl vettä. Lisää riisit ja keitä hiljalleen kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää vähitellen mukaan kookosmaito ja loput vedestä.

Hauduta hiljalleen kannen alla kypsäksi reilun tunnin ajan. Mausta valmis puuro suolalla. Tarjoa voisilmän tai kanelin ja sokerin kanssa.

Lähde: Olga Temonen: Olgan joulu (Tammi)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.