Uudenlainen pizzapohja – kokeile gluteenitonta versiota

pitsa
Shutterstock

Pizza on herkullinen ruoka, jonka täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan. Pizzan valmistus onnistuu helposti myös gluteenittomana.

Pizzaa on helppo tarjottava niin arkiruoaksi, kuin illanistujaisiin. Valmista pitsapohja edellispäivän perunamuusista, tai kokeile vaihtelun vuoksi hieman mehevämpää pannukakkupitsaa. Nämä pizzapohjat sopivat useimmille, sillä ne ovat paitsi gluteenittomia, mutta myös hiivattomia. Ja mikä parasta, ne valmistuvat nopeasti. 

Pizzapohjaan saa vaihtelua käyttämällä taikinan osana tattarijauhoa, maissijauhoa, riisijauhoa tai sokerijuurikashiutaleita. 

Pizzapohja perunamuusista

1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunamuusia
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl yrttiseosta
3 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon öljy. Lisää joukkoon perunamuusi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina tai painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle haluamasi täytteet ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Voit käyttää pizzapohjan valmistukseen myös perunasosejauhetta tai -hiutaleita.

Pannukakkupizza

6 dl maitoa
3 munaa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
½ dl öljyä
½ dl öljyä 

Yhdistä suola, leivinjauhe ja jauhoseos keskenään. Sekoita maidon joukkoon munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.