Uudenlainen lasagne yllättää: Salaisuutena superterveellinen ainesosa!

Lehtikaali

Lasagnesta tulee helposti hyvin raskasta ruokaa. Korvaamalla jauhelihan yllättävällä ja terveellisellä ainesosalla klassikkoherkku on hieman kauempana tuhdista – ja silti erityisen maukasta.

Makuja.fi-sivuston Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen sai käsiinsä Sari Korpelan tuoreen keittokirjan Kale – kaikkea hyvää lehtikaalista, joka inspiroi häntä valmistamaan lasagnea lehtikaalista. Kinnusen muokkaamassa reseptissä jauheliha korvataan lehtikaalilla, tutulla ja terveellisellä superruoalla.

– Mikä ihana tekosyy kokata hiukan maanantailohtua lehtikaalilasagnen muodossa, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka lehtikaali olisi tähän asti vieras raaka-aine, kehottaa bloggari kokeilemaan rohkeasti jauhelihan korvaamista terveellisellä herkulla.

– Lehtikaali on elänyt trendien huipulla jo muutaman vuoden, mutta uskon, että se on yhä useimmille suomalaisille ainakin hiukan vieras, Kinnunen toteaa.

– Lasagne elää helposti kausien mukaan, joten hyödynnä sesongit ympäri vuoden, hän kehottaa.

Katso lehtikaali-lasagnen resepti Sivumaku-blogista!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.