Uudenlainen lasagne yllättää: Salaisuutena superterveellinen ainesosa!

Lehtikaali

Lasagnesta tulee helposti hyvin raskasta ruokaa. Korvaamalla jauhelihan yllättävällä ja terveellisellä ainesosalla klassikkoherkku on hieman kauempana tuhdista – ja silti erityisen maukasta.

Makuja.fi-sivuston Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen sai käsiinsä Sari Korpelan tuoreen keittokirjan Kale – kaikkea hyvää lehtikaalista, joka inspiroi häntä valmistamaan lasagnea lehtikaalista. Kinnusen muokkaamassa reseptissä jauheliha korvataan lehtikaalilla, tutulla ja terveellisellä superruoalla.

– Mikä ihana tekosyy kokata hiukan maanantailohtua lehtikaalilasagnen muodossa, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka lehtikaali olisi tähän asti vieras raaka-aine, kehottaa bloggari kokeilemaan rohkeasti jauhelihan korvaamista terveellisellä herkulla.

– Lehtikaali on elänyt trendien huipulla jo muutaman vuoden, mutta uskon, että se on yhä useimmille suomalaisille ainakin hiukan vieras, Kinnunen toteaa.

– Lasagne elää helposti kausien mukaan, joten hyödynnä sesongit ympäri vuoden, hän kehottaa.

Katso lehtikaali-lasagnen resepti Sivumaku-blogista!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja