Uskomattoman simppeli ja hyvä lisuke arkiruoille – kokeile Kari Aihisen hittireseptiä

Juurekset
Uunijuuresten ainesosia voi vaihdella sesongin mukaan. Shutterstock

Uunijuurekset ovat oiva lisuke monelle suomalaiselle arkiruoalle. Kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan ja ruoka valmistuu kuin itsestään uunissa!

Yksi Makuja.fi -ruokasivuston suosituimmista resepteistä on perinteisten uunijuuresten resepti kokki Kari Aihisen ohjeella. Aihinen valmisti uunijuureksia suositussa MTV3:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.

– Mausta uunivihannekset aina ensin ennen kuin lisäät niihin öljyä! Mausteet eivät pääse imeytymään kunnolla juureksiin jos lisäät ne vasta öljyn jälkeen.

Halutessaan uunijuureksiin voi lisätä myös hieman hunajaa makua antamaan.

Uunijuurekset ovat helppo ja klassinen lisuke! Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa valmistettiin uunijuureksia. Katso Kari Aihisen helppo resepti ja vinkit ja laita uunijuurekset paistumaan! Juuresten lisäksi voit heittää pellille pilkottuja kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa

Ainekset

 • 1 iso palsternankka
 • 3 porkkanaa
 • 2 sipulia
 • ½ mukulaselleri
 • Suolaa ja pippuria
 • Öljyä
 • Tuoreita yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, rakuunaa
 • (valkosipulia)

Jos haluat mukaan muita kasviksia

 • 1-2 paprikaa
 • 1 kesäkurpitsa
 • Perunaa

Valmistusohje

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 20-50 min


HUOM! Kun valmistat samalla pellillä eri kypsymisajan vaativia vihanneksia, niin laita uuniin ensin pisimmän ajan vaativat juurekset (peruna, porkkana, palsternakka, bataatti, lanttu vaativat kypsymiseen reilun 30-40 min, jopa 50 min) Lisää pehmeämmät vihannekset myöhemmin (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli n. 20 min)

 1. Pese ja pilko juurekset ja vihannekset reilun kokoisiksi paloiksi. Tee samaan aikaan uuniin menevistä paloista suurin piirtein samankokoisia niin ne myös kypsyvät samanaikaisesti. Jos käytät perunoita, niitäei tarvitse kuoria,vaan voit lohkota ne kuorineen. Jos käytät paprikaa, poista kanta, siemenet ja sisustan valkoiset osat. Jos käytät kesäkurpitsaa, viipaloi se, mutta älä kuori. Viipaloi kesäkurpitsa mutta älä kuori.
 2. Mausta uunijuurekset aina ennen kuin lisäät niihin öljyä! Mausteet eivät pääse imeytymään kunnolla juureksiin jos lisäät ne vasta öljyn jälkeen. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi tuoreita yrttejä.
 3. Paista uunijuurekset 185 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia. Paistoaika riippuu juureksista ja vihanneksista. Kokeile kypsyyttä etteivät juurekset mene liian pehmeiksi. Juureksiin pitää tulla paahtunut pinta ja niiden pitää olla kypsiä. Voit käännellä juureksia muutaman kerran paiston aikana.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja