Uskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – näillä vinkeillä onnistut varmasti

broileri
Moni paistaa broilerista huomaamattaan kuivaa. Shutterstock

Broileri tuottaa monelle päänvaivaa keittiössä, sillä se paistuu todella helposti kuivaksi. Poimi vinkit siihen, kuinka broileri kypsyy kotikeittiössäkin täydellisen mehukkaaksi.

Syitä siihen, miksi broilerista tulee helposti kuivaa, on monia. Helpoilla vinkeillä on kuitenkin mahdollista välttää fileiden kuivahtaminen.

Painele tasaiseksi

Yksi syy broilerin rintafileen kuivumiseen on se, että fileet ovat usein toisesta päästä huomattavasti paksumpia. Tällöin liha kypsyy paistettaessa ensin kapeammasta päästä – ja ehtii kuivumaan ennen kuin paksumpi pää on kypsä.

Painelemalla broilerinfileen paksumpaa päätä kevyesti esimerkiksi lihanuijalla pihvistä saa paksuudeltaan tasaisemman. Tällöin ylikypsymisen mahdollisuus pienenee, ja broileri kypsyy tavallista tasaisemmin.

Marinoi

Sen lisäksi, että marinoinnin seurauksena mausteet imeytyvät lihaan paremmin, parantaa marinointi myös lihan koostumusta. Jos tavoitteena on tehdä mahdollisimman mureaa, mehukasta ja maukasta broileria, kannattaa raaka-aine ehdottomasti marinoida.

Leikkaa syiden vastaisesti

Harva tulee ajatelleeksi, että kypsän broilerinfileen leikkaaminenkin voi vaikuttaa siihen, miltä se maistuu – ja etenkin siihen, kuinka mureaa broilerista tulee. Kun broilerin leikkaa sen syiden vastaisesti, on mahdollista saavuttaa murein mahdollinen lopputulos. 

Lähde: Fox News


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja