Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – näillä vinkeillä onnistut varmasti

Moni paistaa broilerista huomaamattaan kuivaa.
Moni paistaa broilerista huomaamattaan kuivaa.Shutterstock
Julkaistu 21.01.2016 20:02

MTV LIFESTYLE

Broileri tuottaa monelle päänvaivaa keittiössä, sillä se paistuu todella helposti kuivaksi. Poimi vinkit siihen, kuinka broileri kypsyy kotikeittiössäkin täydellisen mehukkaaksi.

Syitä siihen, miksi broilerista tulee helposti kuivaa, on monia. Helpoilla vinkeillä on kuitenkin mahdollista välttää fileiden kuivahtaminen.

Painele tasaiseksi

Yksi syy broilerin rintafileen kuivumiseen on se, että fileet ovat usein toisesta päästä huomattavasti paksumpia. Tällöin liha kypsyy paistettaessa ensin kapeammasta päästä – ja ehtii kuivumaan ennen kuin paksumpi pää on kypsä.

Painelemalla broilerinfileen paksumpaa päätä kevyesti esimerkiksi lihanuijalla pihvistä saa paksuudeltaan tasaisemman. Tällöin ylikypsymisen mahdollisuus pienenee, ja broileri kypsyy tavallista tasaisemmin.

Marinoi

Sen lisäksi, että marinoinnin seurauksena mausteet imeytyvät lihaan paremmin, parantaa marinointi myös lihan koostumusta. Jos tavoitteena on tehdä mahdollisimman mureaa, mehukasta ja maukasta broileria, kannattaa raaka-aine ehdottomasti marinoida.

Leikkaa syiden vastaisesti

Harva tulee ajatelleeksi, että kypsän broilerinfileen leikkaaminenkin voi vaikuttaa siihen, miltä se maistuu – ja etenkin siihen, kuinka mureaa broilerista tulee. Kun broilerin leikkaa sen syiden vastaisesti, on mahdollista saavuttaa murein mahdollinen lopputulos. 

Lähde: Fox News

Lisää aiheesta:

Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaTämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Nyt tuli yllätys! Suomalaisten yleinen tapa valmistaa broilerinliha onkin turhaJokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat broilerista mehevääTäydellisen pihvin salaisuus – älä vaan tee näitä mokia!Jokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat supermehevää broileria
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • Eilen08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti