Uskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – näillä vinkeillä onnistut varmasti
Broileri tuottaa monelle päänvaivaa keittiössä, sillä se paistuu todella helposti kuivaksi. Poimi vinkit siihen, kuinka broileri kypsyy kotikeittiössäkin täydellisen mehukkaaksi.
Syitä siihen, miksi broilerista tulee helposti kuivaa, on monia. Helpoilla vinkeillä on kuitenkin mahdollista välttää fileiden kuivahtaminen.
Painele tasaiseksi
Yksi syy broilerin rintafileen kuivumiseen on se, että fileet ovat usein toisesta päästä huomattavasti paksumpia. Tällöin liha kypsyy paistettaessa ensin kapeammasta päästä – ja ehtii kuivumaan ennen kuin paksumpi pää on kypsä.
Painelemalla broilerinfileen paksumpaa päätä kevyesti esimerkiksi lihanuijalla pihvistä saa paksuudeltaan tasaisemman. Tällöin ylikypsymisen mahdollisuus pienenee, ja broileri kypsyy tavallista tasaisemmin.
Marinoi
Sen lisäksi, että marinoinnin seurauksena mausteet imeytyvät lihaan paremmin, parantaa marinointi myös lihan koostumusta. Jos tavoitteena on tehdä mahdollisimman mureaa, mehukasta ja maukasta broileria, kannattaa raaka-aine ehdottomasti marinoida.
Leikkaa syiden vastaisesti
Harva tulee ajatelleeksi, että kypsän broilerinfileen leikkaaminenkin voi vaikuttaa siihen, miltä se maistuu – ja etenkin siihen, kuinka mureaa broilerista tulee. Kun broilerin leikkaa sen syiden vastaisesti, on mahdollista saavuttaa murein mahdollinen lopputulos.
Lähde: Fox News
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti