Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomattoman herkullinen grillattava valmistuu nopeasti – ”Lapsetkin osaavat”

Shutterstock
Julkaistu 17.06.2016 20:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Suomalaisten kannattaisi grillata enemmän kasviksia, kehottaa grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.

Kasvisten grillaaminen on helppoa ja luonnistuu lapsiltakin, tietää kolmen lapsen isä, ravintoloitsija Tomi Nipula. Kasvikset ovat kevyttä grillattavaa ja sopivat lähes minkä tahansa ruoan lisukkeeksi. 

– Kun pilkkoo kasvikset suunnilleen saman kokoisiksi ja laittaa joukkoon öljyä, suolaa ja pippuria, lapsetkin osaavat grillata ne, Nipula sanoo. 

Hän kehottaa kokeilemaan erityisesti bataattia, joka makeutensa ansiosta sopii grilliin täydellisesti. Öljy ja kevyt maustaminen maun mukaan riittävät antamaan lisämakua. 

– Bataatti on helppo ja nopea grillata lisukkeeksi sen sijasta, että aina käärisi herkkusieniä pekoniin.

Bataatin lisäksi grilliin voi heittää myös varhaisperunoita, jotka saavat grillissä pintaansa mukavan rapeuden. Perunoita ja bataattia ei tarvitse keittää ennen grillaamista. 

Lisää aiheesta:

Jos rakastat fetaa, tätä on kokeiltava – Katin helppo lisuke onnistuu grillissä tai uunissa
Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia
Kokkisodasta tuttu Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä kasvisten grillaamiseen – näillä mausteilla onnistut parhaiten
Älä vain kypsennä liian kauan! Poimi asiantuntijan vinkit kasvisten grillaamiseen
Haluatko grillata täydellisen pihvin? Näin yksinkertaiset mausteet riittävät!
Vaihtelua maissille ja kesäkurpitsalle – nämä vihannekset sopivat täydellisesti grilliin!
GrillausVihanneksetJuureksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet