Mainos

Uskomattoman helppoa: Nosta ostamasi kalafileen laatua itse

Kalan leikkaamiseen ei aina tarvita kalamestaria, vaan työn voi tehdä kotonakin. Pienellä vaivalla saat tehtyä kotona laadukasta lohifileetä, joka voi maksaa jopa tuplasti kaupan tiskillä. 

Pienellä vaivalla saat nostettua ostamasi fileen leikkuuluokituksen A:sta C:hen, mikä tarkoittaa kaupassa kilohinnan nousua monella eurolla.

A-leikattu lohi on usein edullista sen vuoksi, että sitä on käsitelty vähän. A-leikatusta fileestä on poistettu kidusluu sekä selkä- ja kylkiruodot. Fileessä on kuitenkin vielä monia häiritsevät pystyruodot, evät, eväruodot sekä vatsarasva.

Tarvitset vain terävän veitsen ja pihdit

Aseta kala pinnalle, mistä se ei liu’u helposti pois. Aloita poistamalla evät ja vatsarasva. Terävä veitsi leikkaa lihaa helposti niin, että jäljelle jää siisti filee, jossa on vielä pystyruodot ja osa vatsarasvasta.

Nypi tämän jälkeen pihdeillä pystyruodot. Ruodot löydät helposti sormella liu’uttamalla. Ruodot ovat siistissä rivissä ja ne on helppo löytää. Nypi ruodot lihan suuntaisesti pois, ettei liha repeile. Tuoreesta kalasta ruodot lähtevät helposti pienellä nykäisyllä.

Tähän mennessä olet nostanut lohen leikkuuastetta jo kahdella luokalla A:sta C:hen. Seuraavan asteen saavuttaminen on enää muutaman veitsenvedon päässä.

D-leikkuun saat aikaiseksi viiltämällä viistosti loput vatsarasvasta pois. Leikkaa viimeiseksi lähes pelkkää nahkaa oleva pyrstöpala irti.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja