Uskomatonta, mutta totta: Kotimaista mansikkaa saadaan jo kevään ylioppilasjuhliin!

mansikat mansikka
Kotimaiset mansikat ehtivät yllättäen jo ylioppilasjuhliin. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Kotimaista mansikkaa on odotettavissa jo kevään koulunpäättäjäisviikonlopuksi, tiedottaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Mansikkakakku kruunaa kevään juhlat ja tällä hetkellä voidaan varmuudella sanoa, että kakku voidaan koristella kotimaisilla mansikoilla, kertoo Hedelmä- ja Marjanviljelijäin liitto.

Ylioppilasjuhlia juhlitaan monessa kodissa lauantaina 1.6.

Miten tämä on mahdollista?

Liiton mukaan mansikan satokausi on pidentynyt entisestään, kun Suomessa on otettu käyttöön uusia ja kehittyneitä viljelytekniikoita, joiden avulla mansikkaa voidaan tuottaa entistä pidempään. Kasvutunnelit ovat mahdollistaneet varhaistetun mansikan tuotannon, kun mansikoita viljellään kevyissä ja siirreltävissä kasvutunneleissa. Kasvutunneleissa lämpösummaa kertyy hyvin, eikä esimerkiksi kylmä tuuli pääse viilentämään kasvustoa.

Kasvutunnelit ovat uusi innovaatio Suomen puutarhataloudessa. Tällä hetkellä niissä viljellään mansikkaa 25 hehtaarin alalla. Monissa Euroopan maissa kasvutunneleissa tuotetaan jo valtaosa maan mansikkasadosta. Kasvutunnelit ovat tulleet Suomeen Euroopan esimerkin mukaisesti. Suomessa pitkä päivä takaa auringon valon ja kasvutunnelit korkean lämpösumman. Näin saadaan entistä pidempään entistä laadukkaampaa satoa koko kesän, aina toukokuun lopulta syyskuun alkupäiviin asti.

Katso videolta vinkit mansikoiden perkaamiseen:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!