Mainos

Uskomatonta, mutta totta: Kotimaista mansikkaa saadaan jo kevään ylioppilasjuhliin!

Kotimaista mansikkaa on odotettavissa jo kevään koulunpäättäjäisviikonlopuksi, tiedottaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Mansikkakakku kruunaa kevään juhlat ja tällä hetkellä voidaan varmuudella sanoa, että kakku voidaan koristella kotimaisilla mansikoilla, kertoo Hedelmä- ja Marjanviljelijäin liitto.

Ylioppilasjuhlia juhlitaan monessa kodissa lauantaina 1.6.

Miten tämä on mahdollista?

Liiton mukaan mansikan satokausi on pidentynyt entisestään, kun Suomessa on otettu käyttöön uusia ja kehittyneitä viljelytekniikoita, joiden avulla mansikkaa voidaan tuottaa entistä pidempään. Kasvutunnelit ovat mahdollistaneet varhaistetun mansikan tuotannon, kun mansikoita viljellään kevyissä ja siirreltävissä kasvutunneleissa. Kasvutunneleissa lämpösummaa kertyy hyvin, eikä esimerkiksi kylmä tuuli pääse viilentämään kasvustoa.

Kasvutunnelit ovat uusi innovaatio Suomen puutarhataloudessa. Tällä hetkellä niissä viljellään mansikkaa 25 hehtaarin alalla. Monissa Euroopan maissa kasvutunneleissa tuotetaan jo valtaosa maan mansikkasadosta. Kasvutunnelit ovat tulleet Suomeen Euroopan esimerkin mukaisesti. Suomessa pitkä päivä takaa auringon valon ja kasvutunnelit korkean lämpösumman. Näin saadaan entistä pidempään entistä laadukkaampaa satoa koko kesän, aina toukokuun lopulta syyskuun alkupäiviin asti.

Katso videolta vinkit mansikoiden perkaamiseen:


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja