Uskomatonta, mutta totta: Vähähiilihydraattiset hittivohvelit valmistuvat vain kahdesta aineosasta – herkkua ilman vehnäjauhoja

vohveli vohveliburgeri
Kahden ainesosan vohveleihin tarvitaan juustoa ja kanamunaa. Kuvituskuva. Shutterstock

Näihin vähähiilihydraattisiin hittivohveleihin tarvitaan vain kaksi ainesosaa, raportoi ruokasivusto The Kitchn.

Ketogeeninen ruokavalio on kasvattanut suosiotaan ja sen myötä myös kysyntä ruokavalioon sopiville resepteille on kasvanut. Vaikka ruokavaliossa luovutaankin ylimääräisistä hiilihydraateista, moni ei kuitenkaan haluaisi luopua suosikkiherkuistaan.

Ketogeeninen dieetti eli ketoosidieetti perustuu hyvin matalalle hiilihydraattien saannille, suhteellisen suurelle rasvan syönnille ja keskivertoiselle proteiininsaannille.

Tämän vuoksi esimerkiksi aiheeseen vihkiytyneet bloggaajat kehittelevät säännöllisin väliajoin reseptejä, jotka mahdollistavat tuttujen ruokien nauttimisen vähähiilihydraattisina versioina.

Nyt ketoilijat on villinnyt uusi vohveliresepti, joka kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Ketogeenisistä vohveleista jätetään kokonaan vehnäjauhot pois ja herkku valmistetaan se sijaan juustosta ja kananmunista. Siis pelkästään juustosta ja munista. Nämä vohvelit tunnetaan nimellä chaffles, joka tulee englanninkielen sanoista waffles (=vohvelit) ja cheese (=juusto).

Vohvelitaikinaa varten raastetaan noin 1,5 desilitraa mozzarellaa, jonka joukkoon sekoitetaan 1 kananmuna. Taikinasta tulee kaksi, vohveliraudalla paistettavaa vohvelia. Halutessaan taikinan joukkoon voi myös lisätä hieman mantelijauhoja, jolloin koostumukseta tulee leipämäisempi. 

Ketogeeniset vohvelit voi nautiskella erilaisten täytteiden, kuten esimerkiksi avokadon kera. Monet täyttävät vohvelit hampurilaisten tapaan. 

Lähde: The Kitchn


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja