Uskomatonta, mutta totta: Vähähiilihydraattiset hittivohvelit valmistuvat vain kahdesta aineosasta – herkkua ilman vehnäjauhoja
Näihin vähähiilihydraattisiin hittivohveleihin tarvitaan vain kaksi ainesosaa, raportoi ruokasivusto The Kitchn.
Ketogeeninen ruokavalio on kasvattanut suosiotaan ja sen myötä myös kysyntä ruokavalioon sopiville resepteille on kasvanut. Vaikka ruokavaliossa luovutaankin ylimääräisistä hiilihydraateista, moni ei kuitenkaan haluaisi luopua suosikkiherkuistaan.
Ketogeeninen dieetti eli ketoosidieetti perustuu hyvin matalalle hiilihydraattien saannille, suhteellisen suurelle rasvan syönnille ja keskivertoiselle proteiininsaannille.
Tämän vuoksi esimerkiksi aiheeseen vihkiytyneet bloggaajat kehittelevät säännöllisin väliajoin reseptejä, jotka mahdollistavat tuttujen ruokien nauttimisen vähähiilihydraattisina versioina.
Nyt ketoilijat on villinnyt uusi vohveliresepti, joka kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Ketogeenisistä vohveleista jätetään kokonaan vehnäjauhot pois ja herkku valmistetaan se sijaan juustosta ja kananmunista. Siis pelkästään juustosta ja munista. Nämä vohvelit tunnetaan nimellä chaffles, joka tulee englanninkielen sanoista waffles (=vohvelit) ja cheese (=juusto).
Vohvelitaikinaa varten raastetaan noin 1,5 desilitraa mozzarellaa, jonka joukkoon sekoitetaan 1 kananmuna. Taikinasta tulee kaksi, vohveliraudalla paistettavaa vohvelia. Halutessaan taikinan joukkoon voi myös lisätä hieman mantelijauhoja, jolloin koostumukseta tulee leipämäisempi.
Ketogeeniset vohvelit voi nautiskella erilaisten täytteiden, kuten esimerkiksi avokadon kera. Monet täyttävät vohvelit hampurilaisten tapaan.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa