Uskomaton vaikutus makuun: Kurkku kannattaakin pilkkoa näin

tomaatti, kurkku
Kurku murskaaminen pilkkomisen aikana voi parantaa sen makua. Shutterstock

Kurkku on raikas vihannes, joka sopii moneen ruokalajiin. Kurkun mausta saa kuitenkin paljon enemmän irti, jos sen leikkaa eri tavalla, kuin mihin kotikeittiöissä on totuttu.

Yksi syy siihen, miksi kurkku maistuu salaateissa usein aina samalta, on se, että muut maut eivät pääse imeytymään sen pinnan läpi. Tähän on kuitenkin ratkaisu: Jos kurkun murskaa leikkaamisen aikana, imeytyvät eri maut siihen paremmin. Lopputuloksena on siten entistä maukkaampaa kurkkua, kun ruokien mausteet ja esimerkiksi salaattikastike imeytyy myös kurkkuun.

TIESITKÖ? Japanilaisessa keittiössä kurkun murskaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Paikalliset kokit ovat havainneet murskaamisen parantavan kurkun makua eri ruokalajeissa.

Näin murskaat kurkun oikeaoppisesti

Kurkun käsitteleminen kannattaa aloittaa kuorimisesta, mikäli kuoresta haluaa eroon. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, ja monet jopa pitävät kurkun kuoren mausta.

Leikkaa seuraavaksi kurkku pituussuunnassa halki.

Paina tämän jälkeen veitsen kylki puolikasta kurkkua vasten ja murskaa kurkkua päästä päähän samaan tapaan kuin valkosipulinkynnet on tapana murskata.

Pilko tämän jälkeen kurkku tuttuun tapaan haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.

Jos haluat entistä maukkaampia kurkkuja, ripottele murskattujen ja pilkottujen kurkkuviipaleiden päälle suolaa, ja anna maustua noin puoli tuntia. Suola myös kirkastaa kurkun kaunista, vihreää väriä.

Lähde: Purewow.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja