Mainos

Uskomaton uutuustuote korvaa vehnäjauhot – kaloreita hurjasti vähemmän!

Voivatko jauhot olla vähäkalorisia? Prevention uutisoi banaanijauhoista, joiden väitetään olevan kevyempi vaihtoehto ruoanlaittoon ja leivontaan. 

Olisitko koskaan tullut ajatelleeksi, että raaoista banaaneista voi tehdä jauhoa? Yhdysvalloissa on tuotu myyntiin gluteenittomat banaanijauhot, jotka sopivat niin gluteenia vältteleville kuin paleo-dieettiäkin noudattaville. Myös laihduttajille banaanijauhot ovat ilouutinen, sillä kaloreita ne sisältävät vähemmän kuin perinteiset viljoista tehdyt jauhot. Banaanijauhoja myös tarvitaan leivontaan vähemmän kuin esimerkiksi vehnäjauhoja, mikä pienentää leivonnaisten energiamäärää.

Banaanijauhot tehdään raaoista banaaneista, jotka ovat täynnä resistanttia tärkkelystä toisin kuin kypsät versionsa. Resistantti tärkkelys on eräänlainen kuitu, joka ei imeydy kehossa.

Preventionin mukaan banaanijauhot eivät yllättävää kyllä maistu lainkaan banaanilta. Makua on vaikea kuvailla, mutta se on sellaisenaan hieman hapan. Happamuus kuitenkin katoaa leivonnassa ja muuttuu jopa hieman suklaiseksi.

Neljäsosakupillinen eli noin 0,6 desilitraa banaanijauhoja sisältää 100 kilokaloria, mikä on vähemmän kuin vehnäjauhojen, mantelijauhojen tai tumman riisin sisältämä energiamäärä. 

Lähde: Prevention

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja