Uskomaton uutuustuote korvaa vehnäjauhot – kaloreita hurjasti vähemmän!

banaanit2
Shutterstock

Voivatko jauhot olla vähäkalorisia? Prevention uutisoi banaanijauhoista, joiden väitetään olevan kevyempi vaihtoehto ruoanlaittoon ja leivontaan. 

Olisitko koskaan tullut ajatelleeksi, että raaoista banaaneista voi tehdä jauhoa? Yhdysvalloissa on tuotu myyntiin gluteenittomat banaanijauhot, jotka sopivat niin gluteenia vältteleville kuin paleo-dieettiäkin noudattaville. Myös laihduttajille banaanijauhot ovat ilouutinen, sillä kaloreita ne sisältävät vähemmän kuin perinteiset viljoista tehdyt jauhot. Banaanijauhoja myös tarvitaan leivontaan vähemmän kuin esimerkiksi vehnäjauhoja, mikä pienentää leivonnaisten energiamäärää.

Banaanijauhot tehdään raaoista banaaneista, jotka ovat täynnä resistanttia tärkkelystä toisin kuin kypsät versionsa. Resistantti tärkkelys on eräänlainen kuitu, joka ei imeydy kehossa.

Preventionin mukaan banaanijauhot eivät yllättävää kyllä maistu lainkaan banaanilta. Makua on vaikea kuvailla, mutta se on sellaisenaan hieman hapan. Happamuus kuitenkin katoaa leivonnassa ja muuttuu jopa hieman suklaiseksi.

Neljäsosakupillinen eli noin 0,6 desilitraa banaanijauhoja sisältää 100 kilokaloria, mikä on vähemmän kuin vehnäjauhojen, mantelijauhojen tai tumman riisin sisältämä energiamäärä. 

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!