Uskomaton tulos: Näin paljon sipsipussissa voi olla ilmaa

Sipsipussissa on hurjasti ilmaa verrattuna perunalastujen määrään. Shutterstock

Sipsipusseissa on tunnetusti hurjasti ilmaa suhteessa siihen, kuinka paljon pussissa on sipsejä.

Amerikkalainen ruokataiteilija ja valokuvaaja Henry Hargreaves otti asiakseen selvittää, kuinka paljon eri sipsipusseissa on ilmaa suhteessa sipseihin. Selvisi, että pahimmillaan ilman suhde sipseihin lähenteli yksittäisessä pussissa 90 prosenttia.

Hargreaves käytti simppeleissä olosuhteissa toteutetuissa testeissä apunaan vesiastiaa, jonka avulla hänen oli helppo arvioida sipsipussien sisältämien sipsien ja ilman tilavuuksia. Ensin hän painoi veden alle täyden, avaamattoman sipsipussin ja tämän jälkeen testattiin, kuinka paljon vähemmän veden pinta nousee, kun veden alle painetaan tiiviiseen pussiin pakatut sipsit yksinään.

Yhdessä sipsipussissa 86 prosenttia ilmaa

Hargreavesin testissä kaikkein huonoiten pärjäsivät Doritos-merkkiset sipsit. Niiden osuus pussiin pakatusta ilmasta oli surkeat 14 prosenttia. Suositun sipsipussin sisällöstä siis peräti 86 prosenttia on ilmaa.

Miehen testin mukaan pieni purkillinen Suomessakin myytyjä Pringles-sipsejä on 66-prosenttisesti ilmaa. Sipsejä purkin sisällöstä on siis vain 34 prosenttia.

– Ruokien pakkaukset ja ulkonäkö ovat muuttuneet illuusioksi, Hargreaves toteaa.

– Kun paketin avaa, todellisuus on usein kaukana odotuksista, hän jatkaa.

Katso videolta, kuinka sipsejä testattiin!

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja