Uskomaton tapa korvata pekoni: Täydellinen kopio, mutta kevyempi!

Pekonin syömisellä on yllättävä terveysriski.
Shutterstock

Kukapa olisi uskonut, että pekonin korviketta voi valmistaa kasvikunnan tuotteesta.

Me Naiset kertoi torstaina mielenkiintoisesta trendistä, joka miellyttää varmasti monia lihaa kaipaavia kasvissyöjiä. Lihansyöjien ikisuosikkia, pekonia voi nimittäin valmistaa myös kasvisversiona – kookoksesta!. Amerikkalaisissa kasvisruokablogeissa kookospekonia on ylistetty jo muutaman vuoden ajan ja se on yltänyt jopa netin vuoden suosituimpien reseptien listalle.

Ensimmäiisten joukossa kookospekonireseptin julkaisi Fettle Vegan -kasvisruokablogi, josta se lähti tehokkaasti leviämään myös muihin internetin ruokafoorumeille.

– Olen vegaani, enkä yleensä kaipaa lihaa. En himoitse sitä tai toivo syöväni sitä. Pekoni on kuitenkin poikkeus. En halua syödä porsaanlihaa, mutta himoitsen kyllä suolaista ja savuista makua, joka pekonissa on, blogissa todetaan.

Thesimpleveganista-blogissa kookospekonin makua ja rakennetta ylistetään mahtavaksi.

– On aika uskomatonta, että voit kopioida pekonin maun ja rapeuden kookoslastujen avulla. Tämä on hieno resepti ja valmistaminen kestää vain noin 40 minuuttia alusta loppuun. Kokeile kookospekonia vaikka keittoihin, salaateihin, pizzan päälle, perunamuusiin tai paistettuihin kasviksiin.

Näin teet kookospekonia

Kookospekoni valmistetaan kookoslastuista, nestemäisestä savuaromista, soijakastikkeesta, vaahterasiirapista ja halutuista mausteista.  Fettle Veganin suureen suosioon noussut kookospekoniresepti on seuraavanlainen:

n. 9 dl kookoslastuja
2 rkl nestemäistä savuaromia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl vettä
1 tl savupaprikaa

Esilämmitä uuni 170-asteiseksi.

Yhdistä savuaromi, soijakastike, vaahterasiirappi ja vesi isossa kulhossa. Lisää joukkoon kookoshiutaleet ja sekoita varovasti puulastan avulla. Lisää joukkoon halutessasi vielä savupaprika-maustetta.

Kun kookoslastut ovat tasaisesti mausteiden peitossa, levitä ne leivinpaperin päälle ja laita uuniin. Paista kookospekoneita 20-25 minuuttia, välillä (n. viiden minuutin välein) puulastalla käännellen. Muista tarkkailla ja käännellä lastuja, sillä ne palavat helposti.

Kookospekonit säilyvät ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa jopa kuukauden. Niitä ei ole pakko säilyttää jääkaapissa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.