Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton tapa hyödyntää joulukinkun nahka – tätä et ole tullut ajatelleeksi!

Lehtikuva
Julkaistu 22.12.2014 17:34

MTV LIFESTYLE

Vähennä ruokahävikkiä ja hyödynnä joulukinkun nahka valmistamalla siitä suolaisia napostelupaloja!

Joulupöydässä herkkuja on usein yllin kyllin, mutta tästä huolimatta raaka-aineita ei kannata heittää roskiin, kun jouluruoat alkavat kyllästyttää. Poimi vinkit siihen, kuinka joulukinkun nahasta voi valmistaa maistuvia kamarasipsejä.

Sen sijaan, että joulukinkun päällä olevan nahan heittäisi roskiin, kannattaa se hyödyntää rapeisiin ja maistuviin snackseihin, joiden seurana voi tarjoilla esimerkiksi dippikastiketta.

Kokeile kotona: Kamarasipsit

Poista paistetun kinkun päällä oleva nahka ja puhdista se sisäpuolelta lusikalla kaapimalla kaikki rasva pois.

Leikkaa nahkalevystä noin kahden sentin levyisiä paloja ja levitä ne uunipellille tasaisesti irti toisistaan.

Kuivata nahanpaloja uunissa tai kasvikuivurissa 50 asteessa noin 6–8 tuntia.

Kuivattamisen jälkeen uppopaista nahanpaloja 190 asteisessa rasvassa noin 15 sekuntia.

Valuta paperinpäällä ylimääräinen rasva pois.

Tarjoile esimerkiksi raikkaan dipin kera.

Lähde: hookoo.fi

Kokeile myös joulukinkkua muromyslikuorrutteella:

4:02Joulukinkku muromyslikuorrutuksella

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Asia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäOlisitko uskonut? Joulukinkun voi valmistaa myös näin – superrapea kuori yllättävällä konstilla! Kokin pettämätön pannukikka kananmunien paistamiseen – tätä niksiä et ole taatusti vielä kokeillut!Michelin-kokki paljastaa nerokkaan kanareseptinsä – kahdella ainesosalla mehukas lopputulos Täydellinen tapa valmistaa broileria – mehukas lopputulos vain 20 minuutissaPizza Parma á la Jan
JouluruokaRasvaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • ti16:42
    Piparkakut

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • ti06:51
    Ruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • 26.11.18:55
    Ruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • 26.11.06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • 25.11.19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"