Uskomaton pizzapohja: Yhden raaka-aineen proteiinipommi – ja täysin jauhoton

Pizza
Kuvan pizzapohja on valmistettu pelkästä kananmunasta – olisitko uskonut? MTV

Tämä yhden ainesosan pizzapohja sopii kaikille viljatuotteita välttäville tai muuten vain vaihtelua haluaville.

Olisitko uskonut, että pizzapohjan voi valmistaa pelkästä kananmunasta? Kaiken lisäksi tämä proteiinipitoinen taikinankorvike ei edes maistu pahemmin kananmunalta uunissa paistamisen jälkeen.

Proteiinipitoisen ja vehnättömän pizzapohjan ohje on levinnyt muun muassa netin karppausfoorumeilla jo useamman vuoden ajan. Reseptin kommenteissa kehutaan erityisesti pizzapohjan valmistamisen helppoutta ja sen yllättävän taikinamaista koostumusta.

Toimitus testasi reseptin ja toden totta: pizzapohja ei maistu täytteiden alta juurikaan kananmunalle tai uunissa paistetulle munakkaalle.

Miten pelkästä kananmunasta saa pizzapohjan?

Miten pelkästä kananmunasta voi sitten saada aikaan taikinamaisen pizzapohjan? Salaisuus piilee valkuaisvaahdossa. Reseptissä erotellaan ensimmäiseksi kananmunan valkuaiset ja keltuaiset, jonka jälkeen valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi. Tämän jälkeen joukkoon sekoitetaan varovasti keltuaiset ja hieman suolaa. Lopuksi munavaahto kaadetaan voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja esipaistetaan.

Pizzapohja kananmunasta:

5 kananmunaa
(0,5 tl suolaa)
Öljyä leivinpaperin voiteluun

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sen jälkeen joukkoon varovasti keltuaiset ja suola. Kaada munavaahto voidellun leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia 200 asteessa. Täytä pizza haluamallasi täytteillä ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja