Uskomaton kikka estää juuston homehtumisen – apukeino löytyy jokaisen jääkaapista

Juustojen pintaan ilmestyy usein hyvinkin nopeasti hometta, joka tekee tuotteesta käyttökelvottoman. Uskomattoman helpolla kikalla juuston käyttöikää voi kuitenkin pidentää.

Kovien justojen kuten parmesaanin, pecorino romanon, manchegon ja cheddarin käyttöikää voi instructables.com-sivuston mukaan pidentää suojaamalla juuston leikkuupinnan.

Voitelemalla kovan juuston leikkuupinnan voilla aina leikkaamisen jälkeen voi taata sen, että juusto ei homehdu tavalliseen tahtiin. Voitelun jälkeen juuston voi kääriä alkuperäiseen kääreeseen ja säilyttää jääkaapissa. Ennen kuin juustoa käyttää jälleen, kannattaa voikerros leikata pois juuston pinnalta.

Helppo voitelukikka pidentää myös sipulin käyttöikää. Leikatun sipulin leikkuupinnalle sivellään voita ja sipuli pakataan tämän jälkeen folioon käärittynä jääkaappiin. Voi suojaa sipulia pilaantumiselta.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja