Uskomaton kikka estää juuston homehtumisen – apukeino löytyy jokaisen jääkaapista

Juustojen pintaan ilmestyy usein hyvinkin nopeasti hometta, joka tekee tuotteesta käyttökelvottoman. Uskomattoman helpolla kikalla juuston käyttöikää voi kuitenkin pidentää.

Kovien justojen kuten parmesaanin, pecorino romanon, manchegon ja cheddarin käyttöikää voi instructables.com-sivuston mukaan pidentää suojaamalla juuston leikkuupinnan.

Voitelemalla kovan juuston leikkuupinnan voilla aina leikkaamisen jälkeen voi taata sen, että juusto ei homehdu tavalliseen tahtiin. Voitelun jälkeen juuston voi kääriä alkuperäiseen kääreeseen ja säilyttää jääkaapissa. Ennen kuin juustoa käyttää jälleen, kannattaa voikerros leikata pois juuston pinnalta.

Helppo voitelukikka pidentää myös sipulin käyttöikää. Leikatun sipulin leikkuupinnalle sivellään voita ja sipuli pakataan tämän jälkeen folioon käärittynä jääkaappiin. Voi suojaa sipulia pilaantumiselta.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!