Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton kikka estää juuston homehtumisen – apukeino löytyy jokaisen jääkaapista

Julkaistu 15.10.2014 20:01

MTV LIFESTYLE

Juustojen pintaan ilmestyy usein hyvinkin nopeasti hometta, joka tekee tuotteesta käyttökelvottoman. Uskomattoman helpolla kikalla juuston käyttöikää voi kuitenkin pidentää.

Kovien justojen kuten parmesaanin, pecorino romanon, manchegon ja cheddarin käyttöikää voi instructables.com-sivuston mukaan pidentää suojaamalla juuston leikkuupinnan.

Voitelemalla kovan juuston leikkuupinnan voilla aina leikkaamisen jälkeen voi taata sen, että juusto ei homehdu tavalliseen tahtiin. Voitelun jälkeen juuston voi kääriä alkuperäiseen kääreeseen ja säilyttää jääkaapissa. Ennen kuin juustoa käyttää jälleen, kannattaa voikerros leikata pois juuston pinnalta.

Helppo voitelukikka pidentää myös sipulin käyttöikää. Leikatun sipulin leikkuupinnalle sivellään voita ja sipuli pakataan tämän jälkeen folioon käärittynä jääkaappiin. Voi suojaa sipulia pilaantumiselta.

Lähde: instructables.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Miksi juuston pintaan ilmestyy valkoisia pilkkuja? Tästä on kyse
Tiesitkö? Näin sinihomejuustoa valmistetaan
Kuinka kauan tuorejuusto säilyy jääkaapissa?
"Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!
Säilytätkö sinäkin tuorekelmua keittiön laatikossa? Ei ehkä kannattaisi – testaa tämä niksi!
Nerokas niksi tekee kuivasta leivästä jälleen tuoreen veroista
HomeMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Home
  • 8.10.08:00
    Maajussille morsian

    Maajussi-Ville jäi kodittomaksi hometalon myötä – tämä on tilanne nyt

  • 14.9.08:11
    Viiden jälkeen

    Kosteus tunkee asuntoihin – tämä merkki on syy homehuoleen

  • 28.8.19:01
    Allergiat

    Miksi syksylläkin voi kärsiä siitepölyallergian oireista? Keuhkolääkäri selittää, mistä on kyse

  • 19.2.16:04
    Ruoka

    Karmea löytö kuivatusta taatelista – "Eivät mitään hauskoja aineita"

  • 25.08.202406:29
    Allergiat

    Siitepölyallergiaoireet ovat yleinen ilmiö syksylläkin – keuhkolääkäri selittää syyn