Uskomaton kananmunaresepti: Valmista herkullisia munapilviä
![Copyright: Kuvakaappaus: Popsugar.com. Photographer: Kuvakaappaus: Popsugar.com. kananmuna](https://im.mtvuutiset.fi/image/4977370/landscape16_9/1024/577/26053d5bfdc4630a7a24d8e9c46d4d60/UY/kananmuna.jpg)
Sen lisäksi, että kananmunat voi paistaa tai keittää perinteiseen tapaan, voi ne valmistaa piristykseksi aivan uudella keinolla – niin kutsutuiksi kananmunapilviksi.
Popsugar.com-sivuston kananmunapilvien resepti on virkistävä vinkki jokaiseen aamupalapöytään. Kokeile innovatiivista tapaa kypsentää munat aamiaiselle!
Kananmunapilvien perusidea on se, että munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vaahto asetellaan kasoiksi uunipellille. Tämän jälkeen valkuaisvaahtokekojen päälle asetellaan raa'at munankeltuaiset. Pilviä paistetaan uunissa niin kauan, että keltuaiset jähmettyvät ja valkuaisvaahto saa pintaansa kauniin rusketuksen.
Kananmunapilvet
8 kananmunaa
1 rkl parmesanjuustoa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi pellin päälle.
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon hyvin varovaisesti parmesanjuusto ja suola.
Asettele valkuaisvaahto kahdeksaan kekoon leivinpaperin päälle. Jätä keot muutaman sentin päähän toisistaan.
Kaada varovaisesti jokaiseen valkuaisvaahtokekoon yksi keltuainen.
Jos pidät kovemmista kananmunista, paista munapilviä uunissa 14-16 minuuttia. Jos syöt mieluummin kananmunat löysempinä, paista niitä uunissa 8-10 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lämpimänä.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka