Uskomaton kananmunaresepti: Valmista herkullisia munapilviä
Sen lisäksi, että kananmunat voi paistaa tai keittää perinteiseen tapaan, voi ne valmistaa piristykseksi aivan uudella keinolla – niin kutsutuiksi kananmunapilviksi.
Popsugar.com-sivuston kananmunapilvien resepti on virkistävä vinkki jokaiseen aamupalapöytään. Kokeile innovatiivista tapaa kypsentää munat aamiaiselle!
Kananmunapilvien perusidea on se, että munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vaahto asetellaan kasoiksi uunipellille. Tämän jälkeen valkuaisvaahtokekojen päälle asetellaan raa'at munankeltuaiset. Pilviä paistetaan uunissa niin kauan, että keltuaiset jähmettyvät ja valkuaisvaahto saa pintaansa kauniin rusketuksen.
Kananmunapilvet
8 kananmunaa
1 rkl parmesanjuustoa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi pellin päälle.
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon hyvin varovaisesti parmesanjuusto ja suola.
Asettele valkuaisvaahto kahdeksaan kekoon leivinpaperin päälle. Jätä keot muutaman sentin päähän toisistaan.
Kaada varovaisesti jokaiseen valkuaisvaahtokekoon yksi keltuainen.
Jos pidät kovemmista kananmunista, paista munapilviä uunissa 14-16 minuuttia. Jos syöt mieluummin kananmunat löysempinä, paista niitä uunissa 8-10 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lämpimänä.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan