Uskomaton cheddaruutuus ihmetyttää - lähes nolla prosenttia rasvaa!

cheddar
Shutterstock

Rasvaton juusto avuksi painonhallintaan? Daily Mail uutisoi uutuusjuustosta, joka ei sisällä lähes lainkaan rasvaa.

Rasvainen juusto voi koitua monen laihdutusyrityksen esteeksi. Musclefood.com on pyrkinyt ratkaisemaan ongelman tuomalla markkinoille lähes täysin rasvattoman cheddarin, joka sisältää vain 2,5 grammaa rasvaa 100 grammaa kohden.

Yritys on ottanut huomioon myös lihasmassan kasvattajat, ja 100 grammaa uutuuscheddaria sisältääkin jopa 29 grammaa proteiinia. Energiaa juustossa on 168 kilokalorin verran sadassa grammassa, joten kevyeksikin tuotetta voi kutsua.

Yritys sanoo juuston olevan gluteenitonta, eikä se sisällä keinotekoisia väriaineita tai aromeja. Yrityksen mukaan tuote vastaa koostumukseltaan ja sulamisominaisuuksiltaan täysin tavallista juustoa. 

Asiantuntijat eivät ole täysin vakuuttuneita uutuustuotteesta. Ravitsemusasiantuntija Jo Travers kommentoi MailOnlinelle, ettei lähtisi suosittelemaan asiakkailleen rasvatonta juustoa vaan pitäytyy jatkossakin normaalissa juustossa, jota painonpudottajakin voi kohtuullisesti syödä. Ravitsemusasiantuntijan mukaan uutuusjuustonkaltaiset keinotekoiset tuotteet vieraannuttavat ihmiset normaalista, terveellisestä ruokavaliosta.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja