Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uskoisitko? Suomalaisen pihan "roska" on herkkuruokaa Japanissa

Japanissa voi unohtaa vaahteranlehtien haravoimisen.
Julkaistu 09.10.2014 13:30

MTV LIFESTYLE

Japanilaisten herkkuja on ihmetelty muualla maailmassa aiemminkin. Nyt Japanissa syödään syksyisistä puistoista tuttua lehteä.

Ruskan värittämät vaahteranlehdet eivät ole pelkästään kaunista katseltavaa. Jos japanilaisia on uskominen, ne ovat myös herkullista naposteltavaa. The Huffington Postin julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, että ruoka on erityisen suosittua Osakan liepeillä Minoh Cityssä.

Momijii tempuraksi kutsuttu naposteltava valmistetaan siten, että lehtiä säilytetään vuoden ajan suolatynnyrissä, jonka jälkeen ne upotetaan makeaan taikinaan ja uppopaistetaan.

vaahteralehtijapani

Kuva: Ruutukaappaus Instagramista

vaahteralehtijapani3

Kuva: Ruutukaappaus Instagramista

vaahteralehtijapani2

Kuva: Ruutukaappaus Instagramista

Lähde: The Huffington Post

Tuoreimmat aiheesta

Makuja