Uskoisitko? Suomalaisen pihan "roska" on herkkuruokaa Japanissa
Japanilaisten herkkuja on ihmetelty muualla maailmassa aiemminkin. Nyt Japanissa syödään syksyisistä puistoista tuttua lehteä.
Ruskan värittämät vaahteranlehdet eivät ole pelkästään kaunista katseltavaa. Jos japanilaisia on uskominen, ne ovat myös herkullista naposteltavaa. The Huffington Postin julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, että ruoka on erityisen suosittua Osakan liepeillä Minoh Cityssä.
Momijii tempuraksi kutsuttu naposteltava valmistetaan siten, että lehtiä säilytetään vuoden ajan suolatynnyrissä, jonka jälkeen ne upotetaan makeaan taikinaan ja uppopaistetaan.
Lähde: The Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan