Uskoisitko? Suomalaisen pihan "roska" on herkkuruokaa Japanissa

Japanissa voi unohtaa vaahteranlehtien haravoimisen.

Japanilaisten herkkuja on ihmetelty muualla maailmassa aiemminkin. Nyt Japanissa syödään syksyisistä puistoista tuttua lehteä.

Ruskan värittämät vaahteranlehdet eivät ole pelkästään kaunista katseltavaa. Jos japanilaisia on uskominen, ne ovat myös herkullista naposteltavaa. The Huffington Postin julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, että ruoka on erityisen suosittua Osakan liepeillä Minoh Cityssä.

Momijii tempuraksi kutsuttu naposteltava valmistetaan siten, että lehtiä säilytetään vuoden ajan suolatynnyrissä, jonka jälkeen ne upotetaan makeaan taikinaan ja uppopaistetaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!