Uskoisitko: Parsakaalin voi saada maistumaan karkilta
Aromafork-nimellä kulkeva haarukka on erikoinen uutuuskeksintö, jonka avulla esimerkiksi parsakaali on mahdollista saada maistumaan karkilta.
Aromihaarukan toiminta perustuu siihen, että haarukan varteen pudotetaan erityisen voimakkaasti halutulta herkulta – esimerkiksi karkilta – tuoksuva pisara aromia. Tämän jälkeen herkutellaan esimerkiksi parsakaalilla, joka vastoin kaikkia odotuksia maistuu tuoksutipan vuoksi aivan karkilta.
Oudon keksinnön väitetty teho perustuu siihen, että ihmisen hajuaisti on makuaistia huomattavasti tehokkaampi erottamaan ominaisuuksia. Haarukan varrelle tiputettu aromi kiirii nenään ennen kuin ruoka haarukassa ehtii suuhun ja tästä syystä oma inhokkiruokakin voi maistua herkulta. Haarukka ikään kuin huijaa mieltä uskomaan, että suuhun laitetaan samaa herkkua kuin mitä nenä haistaa. Tällöin parsakaalikin voi maistua aromihaarukalla syötynä vaikkapa purukumilta.
Wasabinmakuista suklaamoussea
Haarukkaan lisättäviä aromeja valmistavassa yrityksessä työskentelevä Sophie Boivin kertoi Huffington Postille oudoimmasta makuelämyksestä, jonka hän on aromihaarukan myötä päässyt kokemaan. Boivin maistoi suklaamoussea samalla kun aromihaarukassa oli voimakkaan wasabitahnan aromia.
– Silloin suussa tuntuu suklaamoussen pehmeys, mutta maistuu wasabi. Maistelukokemus on aika hämmentävä, sillä ruskea suklaa polttaa suuta niin kuin wasabin kuuluu. Kokemus on ilahduttavan hämmästyttävä, Boivin kertoo.
Lähde: Huffington Post
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan