Uskoisitko: Parsakaalin voi saada maistumaan karkilta

Parsakaali, haarukka
Kuvan haarukka ei liity tapaukseen. Shutterstock

Aromafork-nimellä kulkeva haarukka on erikoinen uutuuskeksintö, jonka avulla esimerkiksi parsakaali on mahdollista saada maistumaan karkilta.

Aromihaarukan toiminta perustuu siihen, että haarukan varteen pudotetaan erityisen voimakkaasti halutulta herkulta – esimerkiksi karkilta – tuoksuva pisara aromia. Tämän jälkeen herkutellaan esimerkiksi parsakaalilla, joka vastoin kaikkia odotuksia maistuu tuoksutipan vuoksi aivan karkilta.

Oudon keksinnön väitetty teho perustuu siihen, että ihmisen hajuaisti on makuaistia huomattavasti tehokkaampi erottamaan ominaisuuksia. Haarukan varrelle tiputettu aromi kiirii nenään ennen kuin ruoka haarukassa ehtii suuhun ja tästä syystä oma inhokkiruokakin voi maistua herkulta. Haarukka ikään kuin huijaa mieltä uskomaan, että suuhun laitetaan samaa herkkua kuin mitä nenä haistaa. Tällöin parsakaalikin voi maistua aromihaarukalla syötynä vaikkapa purukumilta.

Wasabinmakuista suklaamoussea

Aromihaarukka muuttaa maistellun herkun makua. Kuvakaappaus: Huffington Post

Haarukkaan lisättäviä aromeja valmistavassa yrityksessä työskentelevä Sophie Boivin kertoi Huffington Postille oudoimmasta makuelämyksestä, jonka hän on aromihaarukan myötä päässyt kokemaan. Boivin maistoi suklaamoussea samalla kun aromihaarukassa oli voimakkaan wasabitahnan aromia.

– Silloin suussa tuntuu suklaamoussen pehmeys, mutta maistuu wasabi. Maistelukokemus on aika hämmentävä, sillä ruskea suklaa polttaa suuta niin kuin wasabin kuuluu. Kokemus on ilahduttavan hämmästyttävä, Boivin kertoo.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja