Usko tai älä: Saatat syödä tietämättäsi puuta
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että syömiisi ruokiin saatetaan tavoitellun koostumuksen ja maun saavuttamiseksi lisätä puuta?
Teollisesti tuotettuihin ruokiin lisätään erilaisia lisäaineita, joista osa on hyvinkin tuttuja, mutta yllättäen ruokiin lisätään tietyn koostumuksen saavuttamisen takaamiseksi myös puuta – tai tarkemmin selluloosaa.
Lisäaineita käytetään elintarvikkeissa siksi, että niillä pyritään parantamaan muun muassa ruokien säilyvyyttä, makua, väriä, rakennetta tai muuta ominaisuutta.
Selluloosa on yleinen lisäaine
Selluloosa on puusta saatavaa sulamatonta kuitua, jota käytetään elintarviketeollisuudessa erilaisten ruokamassojen jatkeena. Käytännössä sitä on vaikea huomata, sisältääkö tietty ruoka selluloosaa vai ei, sillä selluloosaa sekoitetaan osaksi erilaisia massoja. Jos ruoka sisältää selluloosaa, tulisi tiedon olla merkitty ainesosaluetteloon. Selluloosaa käytetään elintarviketeollisuudessa siksi, että se on erityisen halpa ja myrkytön lisäaine.
Lähde: The Daily Meal
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan