Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Usko tai älä: Saatat syödä tietämättäsi puuta

Shutterstock
Julkaistu 16.12.2014 15:21

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että syömiisi ruokiin saatetaan tavoitellun koostumuksen ja maun saavuttamiseksi lisätä puuta?

Teollisesti tuotettuihin ruokiin lisätään erilaisia lisäaineita, joista osa on hyvinkin tuttuja, mutta yllättäen ruokiin lisätään tietyn koostumuksen saavuttamisen takaamiseksi myös puuta – tai tarkemmin selluloosaa.

Lisäaineita käytetään elintarvikkeissa siksi, että niillä pyritään parantamaan muun muassa ruokien säilyvyyttä, makua, väriä, rakennetta tai muuta ominaisuutta.

Selluloosa on yleinen lisäaine

Selluloosa on puusta saatavaa sulamatonta kuitua, jota käytetään elintarviketeollisuudessa erilaisten ruokamassojen jatkeena. Käytännössä sitä on vaikea huomata, sisältääkö tietty ruoka selluloosaa vai ei, sillä selluloosaa sekoitetaan osaksi erilaisia massoja. Jos ruoka sisältää selluloosaa, tulisi tiedon olla merkitty ainesosaluetteloon. Selluloosaa käytetään elintarviketeollisuudessa siksi, että se on erityisen halpa ja myrkytön lisäaine.

LUE MYÖS: 6 ällöttävintä ruoka-ainetta, joita syöt tietämättäsi

Lähde: The Daily Meal

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Vältteletkö ultraprosessoitua ruokaa? Mikael Fogelholm nimeää pahimmat tuoteryhmät: "Ennustavat huonoa terveyttä"Ostatko mausteseoksia kaupasta? Kannattaisi tarkistaa yksi seikka: "Oleellisin asia, mikäli haluaa välttyä ikäviltä yllätyksiltä"Kuitupitoinen ja kaloriton tuote, joka lupaa tehdä mistä tahansa ruoasta terveellisen – tässäkö ratkaisu kasvavaan terveysongelmaan?Haluatko syödä terveellisesti? Kaksi asiaa, joihin tuoteselosteissa tulisi kiinnittää huomiota – tarkasta ainakin nämä!Possua jogurtissa ja tuholaismyrkkyjä teessä – katso, mitä ruokasi oikeasti sisältääKuluttaja: Suomalaisprofessori tyrmää yleisen harhaluulon – prosessoitu einesruoka ei olekaan epäterveellistä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:47
    Ruoka

    Ruokakaupasta voi nyt löytää todella hämmentävän kasviksen

  • Eilen09:43
    Ruoka

    Tiesitkö tätä karjalanpiirakoista?

  • pe14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • pe07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • to17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"