Usko tai älä: Saatat säilyttää tomaatteja väärinpäin – tässä oikea tapa

tomaatti
Se ei suinkaan ole yhdentekevää, kuinka tomaatteja säilytetään jääkaapissa. Shutterstock

Tiesitkö, että säilytysasento vaikuttaa siihen, kuinka pitkään tomaatit säilyvät tuoreina?

Siitä kiistellään jatkuvasti, kannattaako tomaatteja säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Yksi asia on kuitenkin selvä: Jos haluat säilöä tomaatteja niin pitkään kuin mahdollista, sillä on yllättäen väliä, säilytätkö niitä kantapuoli ylös- vai alaspäin.

Käännä tomaatit kantapuoli alaspäin

Cook's Illustrated -lehti testasi tomaatteja säilyttämällä niitä sekä kantapuoli ylöspäin että kantapuoli alaspäin huoneenlämmössä. Testissä havaittiin, että "oikeinpäin" eli kantapuoli ylöspäin säilytetyt tomaatit mätänivät paljon nopeammin kuin kantapuoli alaspäin säilytetyt. Itse asiassa kantapuoli alaspäin säilytetyt tomaatit olivat täydellisessä kunnossa vielä viikonkin kuluttua.

Tulokset johtuvat luultavimmin siitä, että tomaattiin ei pääse ilmaa ja kosteutta kantapuolen reiän kautta, kun se suunnataan hyllyn pintaa vasten. Tämä pätee kuitenkin vain, jos kanta on irti: jos kanta on vielä kiinni tomaatissa, kannattaa ne säilyttää kanta ylöspäin.

Lähde: Lifehacker

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja