Usko tai älä: Näin paljon amerikkalaiset syövät pizzaa
CiCi's Pizza -ketjun teettämä selvitys paljastaa, kuinka hurjan määrän keskivertoamerikkalainen syö elämänsä aikana pizzaa.
Ylipaino on Amerikassa suuri kansanterveydellinen ongelma, eikä kenellekään tule yllätyksenä, että amerikkalaiset syövät elämänsä aikana keskimäärin paljon roskaruokaa. Tuore selvitys amerikkalaisten pizzankulutuksesta on silti hurjaa luettavaa.
Tuhansia paloja pizzaa
Selvityksen mukaan kolmannes amerikkalaisista syö pizzaa vähintään kerran viikossa. Yksi kymmenestä kertoi syövänsä kolme palaa pizzaa peräti kolme kertaa viikossa. 16 prosenttia vastaajista paljasti, että yhden kuukauden aikana pizzapaloja tulee syötyä jopa 15. Keskivertoamerikkalainen syö elämänsä aikana näiden tietojen valossa yhteensä uskomattomat 6 000 palaa pizzaa.
"Mitä täytteitä olisi unelmiesi pizzassa?"
Selvitystä varten vastaajilta kysyttiin myös pizzatäytemieltymyksistä. Selvisi, että jos pizzaan saisi valita täytteet kaikesta maan ja taivaan väliltä, moni valitsisi aikamoisen luksuspizzan: Kaikkein suosituimmaksi täytteeksi nousi selvityksessä hummeri.
Näistä pizzatäytteistä amerikkalaiset haaveilevat:
1. Hummeri
2. Katkarapu
3. Taskurapu
4. Filet Mignon
5. Kana
6. Ananas
7. Kinkku
8. Mayo Jaga (majoneesi, peruna, pekoni)
9. Curry/kookos/kaali
10. Kaviaari
Selvitystä varten haastateltiin noin tuhatta amerikkalaista.
Lähde: The Daily Meal
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti