Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Usko tai älä! Näin helposti voit puolittaa riisin keittoajan

Shutterstock
Julkaistu 15.06.2015 20:02

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Tumma riisi on ihanteellinen lisuke erilaisiin ruokiin, mutta sen haittapuolena on jopa 45 minuuttia pitkä kypsymisaika. 

Jos haluat kokeilla puolittaa riisin kypsymisajan ja saada näin ruoan päivällispöytään nopeammin kannattaa kenties kokeilla sen liottamista ennen keittämistä.

Alunperin vinkistä kertoi Marion Burros The New York Times -lehdessä vuonna 1991 julkaistussa artikkelissaan. Burrios kehotti liottamaan tummaa riisiä vedessä niin, että vettä on kaksi osaa ja riisiä yksi osa. Kannellista riisikattilaa tulisi tämän jälkeen pitää jääkaapissa noin kuusi tuntia tai yön yli.

Kun sitten kypsennät riisin, kiehauta vesi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia eli niin kauan kuin valkoisella riisillä yleensä kestää valmistua. Veden pitäisi olla täysin imeytynyt ja riisin valmista.

The Kitchn -sivuston Kelli Dunn testasi metodia ja kirjoitti sen toimivan täydellisesti. Jos siis haluat huomisen riisin valmistuvan nopeammin, valmistaudu jo tänään laittamalla se likoamaan.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja seuraa Instagramissa!

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittaja testasi kolme tapaa perunoiden kypsentämiseen – yksi nousi ylivoimaiseksi ykköseksiVoiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Täydellistä riisiä joka kerta: Tämän niksin avulla et enää koskaan epäonnistu täysjyväriisin keittämisessäParas lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Ei enää koskaan tahmeaa riisiä! Tärkeä työvaihe takaa täydellisen lopputuloksen – tee riisille aina näin ennen keittämistä Ei enää koskaan ylikypsää riisiä – muista nämä tärkeät seikat riisin valmistuksessa
LisukkeetRuokaniksitRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lisukkeet
  • 13.06.201820:03
    Vihannekset

    Tuttu juoma muuttaa bataatin suussa sulavaksi lisukkeeksi – tämä resepti vie kielen mennessään!

  • 30.04.201813:24
    Peruna

    Perunasalaatti monella tapaa – näin teet tutusta vappuherkusta entistäkin paremman

  • 13.01.201808:04
    Riisi

    Tumma riisi ei ehkä sittenkään ole valkoista parempi vaihtoehto – kumpaa kannattaa syödä?

  • 27.05.201714:01
    Peruna

    MTV:n makutestissä perunasalaatit – yksi selkeästi muita maukkaampi

  • 24.09.201618:03
    Peruna

    Kiireisen ihmisen perunaresepti – tätä kannattaa kokeilla