Usko tai älä! Näin helposti voit puolittaa riisin keittoajan

riisi
Shutterstock

Tumma riisi on ihanteellinen lisuke erilaisiin ruokiin, mutta sen haittapuolena on jopa 45 minuuttia pitkä kypsymisaika. 

Jos haluat kokeilla puolittaa riisin kypsymisajan ja saada näin ruoan päivällispöytään nopeammin kannattaa kenties kokeilla sen liottamista ennen keittämistä.

Alunperin vinkistä kertoi Marion Burros The New York Times -lehdessä vuonna 1991 julkaistussa artikkelissaan. Burrios kehotti liottamaan tummaa riisiä vedessä niin, että vettä on kaksi osaa ja riisiä yksi osa. Kannellista riisikattilaa tulisi tämän jälkeen pitää jääkaapissa noin kuusi tuntia tai yön yli.

Kun sitten kypsennät riisin, kiehauta vesi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia eli niin kauan kuin valkoisella riisillä yleensä kestää valmistua. Veden pitäisi olla täysin imeytynyt ja riisin valmista.

The Kitchn -sivuston Kelli Dunn testasi metodia ja kirjoitti sen toimivan täydellisesti. Jos siis haluat huomisen riisin valmistuvan nopeammin, valmistaudu jo tänään laittamalla se likoamaan.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja seuraa Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja