Älä heitä maun salaisuutta roskakoriin! Tee näin, aina kun valmistat kanaa

Herkullinen kanawokki 0:31 Herkullinen kanawokki

Vaikka moni heittää pannulle tai uunivuoan kohdalle kertyneen rasvan pois, tämä on virhe, johon ei broilerin valmistuksessa kannata sortua. Tämän nerokkaan vinkin avulla saat helposti makua ruokaan kuin ruokaan. 

Video: Herkullinen kanawokki syntyy käden käänteessä. Poimi talteen helppo resepti! 

Jos olet koskaan valmistanut broileria riisi-tai kasvispedin päällä tiedät, että lihan alla lepäävät lisukkeet maistuvat aina parhaalta. Syy tähän löytyy yksinkertaisestia asiasta – rasvasta. Maku onkin tärkein syy siihen, miksi broilerin valmistuksessa syntyvää rasvaa ei koskaan tulisi heittää pois.

Jos olet viisas, lusikoit rasvaa ateriasi päälle, mutta jos olet viisaampi, säästät rasvan, Delish-sivusto vinkkaa.

Muuttaa tylsän ruoan hetkessä maukkaaksi

Vinkki on peräisin kokki Alison Romanilta, joka neuvoo jättämään boilerin paistamisesta syntyneen rasvan jäähtymään pannuun. Kun rasva on jäähtynyt, se kannattaa lusikoida rasiaan ja säilöä jääkaappiin. Jääkaapissa rasva säilyy noin kuukauden ajan.

Mutta mitä tällä rasvalla sitten tehdään?

Roman neuvoo käyttämään sitä tavallisen paistinrasvan tavoin, sillä maukas rasva tuo ainutlaatuista makua ruokaan kuin ruokaan. Erinomainen vaihtoehto se on erilaisten kasvisten, kuten parsan, kukkakaalin tai perunoiden paistamiseen.

Voit myös valmistaa astetta herkullisempia krutonkeja paistamalla kuivahtaneita leipäviipaleita broilerinrasvassa. 

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.