Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä heitä maun salaisuutta roskakoriin! Tee näin, aina kun valmistat kanaa

0:31Herkullinen kanawokki
Julkaistu 23.04.2018 17:09

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka moni heittää pannulle tai uunivuoan kohdalle kertyneen rasvan pois, tämä on virhe, johon ei broilerin valmistuksessa kannata sortua. Tämän nerokkaan vinkin avulla saat helposti makua ruokaan kuin ruokaan. 

Video: Herkullinen kanawokki syntyy käden käänteessä. Poimi talteen helppo resepti! 

Jos olet koskaan valmistanut broileria riisi-tai kasvispedin päällä tiedät, että lihan alla lepäävät lisukkeet maistuvat aina parhaalta. Syy tähän löytyy yksinkertaisestia asiasta – rasvasta. Maku onkin tärkein syy siihen, miksi broilerin valmistuksessa syntyvää rasvaa ei koskaan tulisi heittää pois.

Jos olet viisas, lusikoit rasvaa ateriasi päälle, mutta jos olet viisaampi, säästät rasvan, Delish-sivusto vinkkaa.

Muuttaa tylsän ruoan hetkessä maukkaaksi

Vinkki on peräisin kokki Alison Romanilta, joka neuvoo jättämään boilerin paistamisesta syntyneen rasvan jäähtymään pannuun. Kun rasva on jäähtynyt, se kannattaa lusikoida rasiaan ja säilöä jääkaappiin. Jääkaapissa rasva säilyy noin kuukauden ajan.

Mutta mitä tällä rasvalla sitten tehdään?

shutterstock_162788168Broilerin rasvalla saat makua vaikkapa paistettuihin ruusukaaleihin.Shutterstock

Roman neuvoo käyttämään sitä tavallisen paistinrasvan tavoin, sillä maukas rasva tuo ainutlaatuista makua ruokaan kuin ruokaan. Erinomainen vaihtoehto se on erilaisten kasvisten, kuten parsan, kukkakaalin tai perunoiden paistamiseen.

Voit myös valmistaa astetta herkullisempia krutonkeja paistamalla kuivahtaneita leipäviipaleita broilerinrasvassa. 

Lähde: Delish

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetOletko hoksannut tätä? Nerokas paistokikka lihapullille: "Ei ole parempaa tapaa tehdä"Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä Uskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasiIlmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
BroileriRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa

  • 19.05.201914:07
    Kanaruoka

    Kari Aihisen vinkkaama helppo kanaresepti, jota kaikki rakastavat: Varma luottoresepti!