Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda tylsä lisuke – ethän jätä riisiä maustamatta?

Shutterstock
Julkaistu 28.03.2015 14:02

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Unohda tylsä riisi – mausta tuttu lisuke uusin tavoin!

Riisin keitto aterian lisukkeeksi voi olla monelle liki päivittäinen tai ainakin viikoittainen toiminto. Mutta tavallinen riisi päivä toisensa jälkeen voi käydä melko tylsäksi. Tässäpä kolme kikkaa, joiden avulla teet peruslisukkeesta paljon mielenkiintoisemman ja herkullisemman makuisen.

1. Paahda riisinjyvät

Paahda kuivat riisinjyvät voissa tai oliiviöljyssä ennen kuin keität ne. Näin niihin tulee hieman pähkinäinen maku. Kokeile erityisesti täysjyväriisin kanssa.

2. Keitä riisi kana- tai vihannesliemessä

Tämä on melko yksinkertainen ratkaisu tylsän makuisen riisin pelastamiseksi. Voit heittää keitinveteen vain kana- tai vihannesliemikuution tai tehdä liemen itse. Laita tällöin kattilaan puolet puhdasta vettä ja puolet kanalientä. Saat riisiin makua ja täyteläisyyttä juuri sopivasti.

KATSO RESEPTIT:  

Keltainen riisi

Marokkolainen luumuriisi

Sitruunariisi

Aromaattinen keltainen riisi

Persialainen riisi

Pilahviriisi

Paprikariisi

3. Mausta riisi samoin kuin ruokakin

Mikä tahansa aromaattinen yrtti tai vihannes tuo mielenkiintoa riisikattilalliseen. Usein riisiin sopivat samat mausteet, joita käytetään itse pääruokaan. Kokonaiset mausteet tuovat usein hienovaraisempaa makua. Jauhetut mausteet ovat puolestaan hyvä valinta silloin, kun riisin halutaan erottuvan ruoan joukosta.

The Kitchn -sivustolla vinkataan, että laakerinlehti on usein hyvä valinta riisin joukkoon, olipa pääruokana mitä hyvänsä. Kardemumma ja korianteri puolestaan toimivat hyvin, jos riisi on osa esimerkiksi intialaista ruokaa. Timjami ja oregano sopivat, jos ateria on ranskalainen tai italialainen. Kurkumalla värjäät riisin keltaiseksi.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lisää aiheesta:

Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!Yllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Älä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäTalven paras purkkisalaatti on nerokas: Säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa – "helpottaa arkea ja on edullinen"Maistuvat vinkit arkiruokaan – kokeile täydellisiä yhdistelmiä!10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?