Unohda tylsä riisi – mausta tuttu lisuke uusin tavoin!
Riisin keitto aterian lisukkeeksi voi olla monelle liki päivittäinen tai ainakin viikoittainen toiminto. Mutta tavallinen riisi päivä toisensa jälkeen voi käydä melko tylsäksi. Tässäpä kolme kikkaa, joiden avulla teet peruslisukkeesta paljon mielenkiintoisemman ja herkullisemman makuisen.
1. Paahda riisinjyvät
Paahda kuivat riisinjyvät voissa tai oliiviöljyssä ennen kuin keität ne. Näin niihin tulee hieman pähkinäinen maku. Kokeile erityisesti täysjyväriisin kanssa.
2. Keitä riisi kana- tai vihannesliemessä
Tämä on melko yksinkertainen ratkaisu tylsän makuisen riisin pelastamiseksi. Voit heittää keitinveteen vain kana- tai vihannesliemikuution tai tehdä liemen itse. Laita tällöin kattilaan puolet puhdasta vettä ja puolet kanalientä. Saat riisiin makua ja täyteläisyyttä juuri sopivasti.
KATSO RESEPTIT:
