Unohda suola ja sitruuna! Näin tequila kuuluisi oikeasti nauttia

tequila
Tequilasta löytyy makumaailmoja, joita moni ei ole tullut ajatelleeksi. Shutterstock

Shotti, suolaa ja sitruunaa. Tällä tavoin moni meistä on oppinut juomaan tequilansa, mutta tämä ei suinkaan ole oikeaoppinen tapa. 

Suola ja sitruuna ovat jääneet elämään ajalta, jolloin markkinoita hallitsivat huonolaatuiset tequilat. Pahanmakuiselle juomalle haluttiin löytää keino, jolla huonon maun saisi peitettyä tehokkaasti. Happaman sitruunan ja suolan todettiin toimivan erinomaisesti tätä tehtävää varten.

Nykyisin suolaa ja sitruuna ei tarvita, sillä nyt markkinoilla on laaja valikoima laadukkaita ja hyvänmakuisia tequiloita, kertoo Patròn Tequila-yhtiön edustaja Huffington Postille. 

Laadukasta tequilaa tulisikin nauttia shotin sijaan rauhallisesti siemaillen. 

Miten valita maukas tequila?

Oletko koskaan maistanut tequilaa pelkältään? Se kannattaa, sillä tästä juomasta löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja ikäännytetyistä juomista tequila-sekoituksiin. Tequilassa täytyy olla vähintään 51 prosenttia agavea ennen kuin sitä saa kutsua tequilaksi.

Jos haluat maistaa aitoa tequilaa, vältä sekoituksia ja valitse kokonaan agave-kasvista valmistettuja juomia. Aidot tequilat ovat maultaan ja laadultaan sekoituksia tasaisempia. Premium-tequila on valmistettu 100 prosenttisesti agavesta.

Tequilaa löytyy useista eri laatuluokituksista. Silver-tequilaa ei ole kypsytetty tai värjätty lainkaan, kun taas Gold -tequilat ovat yleensä sekoituksia, jotka on värjätty lisäaineilla kultaisen värin aikaansaamiseksi.

Jos kaipaat juomastasi syvyyttä, valitse tammitynnyreissä ikäännytettyjä versioita. Kypsytettyjä juomia löytyy aina kahdesta kuukaudesta neljän vuoden kypsytykseen saakka. Mitä vanhempaa tequila, sitä aromikkaampaa juoma on. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja