Unohda pulla ja valmista laskiaispullat uudella tapaa – katso resepti!

laskiaiskakku (1)
Laskiaisena maistuu myös laskiaiskakku, vaikka pullat ovatkin se perinteisempi versio.

Laskiaispullien sijaan voi valmistaa myös herkullista laskiaispullakakkua.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa valmistamaan perinteisten laskiaispullien sijaan laskiaiskakkua, joka muistuttaa sekä makunsa että täytteidensä puolesta perinteistä leivonnaista.

– Tämä herkullinen kakku on maustettu kardemummalla, joka tuo mieleen pullan. Valmista helppotekoinen kakku esimerkiksi laskiaiseksi. Keksit tekevät tästä kakusta gluteenittoman, Hellapoliisi toteaa.

Hellapoliisin gluteeniton laskiaiskakku

6 annosta

Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia 

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
2 rkl vettä 

Pinnalle:
100 g vadelmamarmeladia
1-2 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelimassaa tai marsipaania 

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.

Kaulitse mantelimassaa tai marsipaania ja ota muotilla sydämiä.

Koristele kakku ja tarjoa! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja