Laskiaispullien sijaan voi valmistaa myös herkullista laskiaispullakakkua.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa valmistamaan perinteisten laskiaispullien sijaan laskiaiskakkua, joka muistuttaa sekä makunsa että täytteidensä puolesta perinteistä leivonnaista.
– Tämä herkullinen kakku on maustettu kardemummalla, joka tuo mieleen pullan. Valmista helppotekoinen kakku esimerkiksi laskiaiseksi. Keksit tekevät tästä kakusta gluteenittoman, Hellapoliisi toteaa.
Hellapoliisin gluteeniton laskiaiskakku
6 annosta
Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
2 rkl vettä
Pinnalle:
100 g vadelmamarmeladia
1-2 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelimassaa tai marsipaania