Unohda perinteinen vispipuuro – kokeile näitä yllättäviä raaka-aineita

mansikkavispipuuro
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Perinteinen vispipuuro valmistuu puolukoista, mutta klassista reseptiä kannattaa rohkeasti tuunata käyttämällä sen pääraaka-aineena puolukan sijaan esimerkiksi mansikkaa.

Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen vinkeillä vispipuuro valmistuu modernilla twistillä mansikoista ja tyrnimarjoista. Poimi vinkit modernin vispipuuroverson valmistamiseen!

– Tyrnimarjat ja mansikat sopivat mainiosti yhteen. Mansikan makeus loiventaa tyrnien kirpakkuuden. Tästä makuparista valmistat herkullisen vispipuuron, jota sopii tarjoilla niin aamupalana kuin välipalanakin, Hellapoliisi vinkkaa.

Hellapoliisin tyrni-mansikkavispipuuro

6 annosta

1 l vettä
1 ½ dl mannasuurimoita
100 g tyrnimarjoja
100 g mansikoita
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Lisää tyrnimarjat ja mansikat, sekä sokeri.

Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

Lisää valmiin puuron joukkoon vaniljasokeri.

Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen kulhossa.

Tarjoa puuro jäähtyneenä.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Valmista puuro mistä tahansa marjoista tai hedelmistä ja mausta halutessasi ripauksella kanelia tai kardemummaa.

Lähde: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!