Unohda perinteinen vispipuuro – kokeile näitä yllättäviä raaka-aineita
Perinteinen vispipuuro valmistuu puolukoista, mutta klassista reseptiä kannattaa rohkeasti tuunata käyttämällä sen pääraaka-aineena puolukan sijaan esimerkiksi mansikkaa.
Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen vinkeillä vispipuuro valmistuu modernilla twistillä mansikoista ja tyrnimarjoista. Poimi vinkit modernin vispipuuroverson valmistamiseen!
– Tyrnimarjat ja mansikat sopivat mainiosti yhteen. Mansikan makeus loiventaa tyrnien kirpakkuuden. Tästä makuparista valmistat herkullisen vispipuuron, jota sopii tarjoilla niin aamupalana kuin välipalanakin, Hellapoliisi vinkkaa.
Hellapoliisin tyrni-mansikkavispipuuro
6 annosta
1 l vettä
1 ½ dl mannasuurimoita
100 g tyrnimarjoja
100 g mansikoita
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää tyrnimarjat ja mansikat, sekä sokeri.
Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää valmiin puuron joukkoon vaniljasokeri.
Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen kulhossa.
Tarjoa puuro jäähtyneenä.
Säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Valmista puuro mistä tahansa marjoista tai hedelmistä ja mausta halutessasi ripauksella kanelia tai kardemummaa.
Lähde: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa