Unohda noutoruoka! Valmista itse herkullista hapanimeläbroileria

katselukopio_hapanimelabroileria_1_D4S0038_191015-Edit
Hapanimeläbroileria voi valmistaa myös itse. Kati Jaakonen / Hellapoliisi

Moni hakee hapanimeläbroileria kotiin noutoruokana, vaikka klassisesta aasialaisherkusta on helppo valmistaa oma versionsa myös kotona.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee valmistamaan hapanimeläbroileria rohkeasti kotona. Aasialaisherkku maistuu usein myös perheen pienimmille.

– Hapanimeläbroileri on koko perheelle maistuva ruoka. Tämä valmistuu arkenakin nopeasti, Hellapoliisi toteaa.

Hapanimeläbroileri on myös sellaista ruokaa, jonka valmistukseen myös lapset on helppo ottaa mukaan.

– Ota lapset mukaan paloittelemaan kasviksia tai paloittele ne pakastusrasiaan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä, hän vinkkaa.

Hellapoliisin hapanimeläbroileria

4 annosta
2 rkl rypsiöljyä
400 g broilerinfileesuikaleita
ripaus suolaa
3 isoa porkkanaa
5 lehtisellerinvartta
3 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
½–1 punainen chilipaprika

2–3 rkl soijakastiketta
1 iso prk ananaspaloja mehuineen
¾ dl ketsuppia
mustapippuria myllystä
3–4 dl vettä
1–2 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
1 ruukku tuoretta korianteria

Kuumenna öljy pannulla. Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta kevyesti suolalla.

Kuori porkkanat ja paloittele viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi.

Leikkaa lehtisellerinvarret viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.

Lisää ainekset pannulle käännellen.

Mausta soijakastikkeella.

Lisää ananaspalat mehuineen, sekä ketsuppi ja mustapippuria myllystä.

Kiehauta.

Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään ja valuta höyryävän liemen joukkoon. Kiehauta.

Tarkista maku.

Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

Tarjoa seuraksi riisiä.

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja